Foto: AFI

Sestdien, 21. februārī, dzimšanas dienu atzīmē populārā pašmāju humoriste, dažādu televīzijas projektu un pasākumu vadītāja, radiostacijas Star FM rīta programmas "balss" un divu bērnu māmiņa Baiba Sipeniece-Gavare (attēlā kopā ar Gvido Lingu) – viņa svin 45. jubileju.

Mazā Baibiņa jau bērnībā piedalījusies dramatiskajā pulciņā dzimtajā Jaunpilī, bet durvis uz lielo šovbiznesu viņai deviņdesmito gadu sākumā pavērusi nejauša tikšanās ar Andreju Ēķi, kurš viņu vēlāk uzaicinājis strādāt televīzijā Picca TV.

Karjera televīzijā attīstījās strauji - Sipeniece savu asprātību demonstrējusi, piedaloties humora raidījumos Savādi gan, Vimpelis, Ādamsoni, Brīnumzeme un citos, bet jaunākais viņas un uzticamo biedru Valtera Krauzes, Viestura Dūles un citu Mēmā šova dalībnieku kopprojekts bija politisko asprātību šovs Valstī viss ir kārtībā.

Kā šovu vadītāja Baiba, iespējams, uzstādījusi Latvijas rekordu - viņa priecējusi TV projektu Dziesmu duelis, Dejo nost, Dziedi ar zvaigzni, Dullais desmitnieks, Saimnieks meklē sievu un citu izklaidējošu raidījumu skatītājus, bet šosezon viņa zilajos ekrānos mirdz šovā Sanāciet, sadziediet!.

Sipeniece kopā ar Krauzi kļuvuši par vienu no spilgtākajiem radošajiem tandēmiem pašmāju izklaides binesā - abi kopā viņi aicināti vadīt gan šovus, lielkoncertus un dažādu balvu pasniegšanas ceremonijas, gan ierindojušies starp labāk apmaksātajiem un pieprasītākajiem kāzu vadītājiem-vedējiem.

Lai gan savulaik Baiba ierindojusies starp Latvijā mīlētākajām slavenībām, viņa saņēmusi arī daudz kritikas - televīzijas skatītāji parasti dedzīgi apspriež gan Sipenieces latviešu valodas gramatikas zināšanas, ko izsmējis pat Ventspils mērs Aivars Lembergs, gan skatuves tērpus, kas parasti izceļas ar neparastu piegriezumu, audumu izvēli, aksesuāriem un citām detaļām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!