Foto: LETA
Leģendāro latviešu vārtsargu Artūru Irbi (attēlā) piemeklējusī nelaime, kad 1994. gadā viņu nopietni sakoda paša suns, novērtēts kā piektais dīvainākais Nacionālās hokeja līgas (NHL) ar sportu nesaistītais savainojums.

Jocīgāko ārpus hokeja laukuma gūto savainojumu topu izveidojis portāls Sportsnet.ca.

Pēc veiksmīgas sezonas Sanhosē Sharks komandā, kad Sharks pirmo reizi iekļuva Stenlija kausa izcīņas turnīrā, kur prata sensacionāli uzvarēt Detroitas Red Wings komandu un pārvarēt vienu kārtu, Irbi piemeklēja šaušalīgs nelaimes gadījums - paša mājās vārtsargu sakoda suns Rembo.

Suņa uzbrukums bija nodarījis nopietnu kaitējumu vairākiem Irbes kreisās rokas pirkstiem. Operāciju veikušais mikroķirurgs Jānis Ģīlis, kurš piešuva pirkstus atpakaļ, deva niecīgas cerības, ka vārtsargs spēs tos atkal kustināt.

Tomēr latvietis laukumā spēja atgriezties jau nākamajā sezonā, aizvadot 36 regulārā čempionāta spēles un sešus mačus Stenlija kausa izcīņā.

Saraksta pirmajā vietā ievietots vārtsargs Menijs Fernandess, kurš 2005. gadā matu žāvēšanas laikā pamanījās savainot plecu un muguru, bet otrajā vietā nokļuvis cits vārtsargs Rons Tagnats, kurš, sienot kurpes, guvis cirkšņa traumu.

Par trešo visu laiku jocīgāku savainojumu atzīts vēl viena vārtsarga Žosē Teodora misēklis, kad viņš pēc paslīdēšanas uz ietves traumēja Ahileja cīpslu, bet ceturtajā vietā ievietots aizsargs Brents Sopels, kurš 2007. gadā bija spiests izlaist Stenlija kausa izcīņas turnīru, jo, cenšoties pacelt uz zemes nokritušu cepumu, savainoja muguru.

Zīmīgi, ka desmitniekā iekļuvuši vēl trīs vārtsargi - Džons Vanbīsbruks izkrita cauri stikla kafijas galdiņam, uz kura pats sēdēja, Glens Hīlijs bija spiests uzlikt 40 šuves, kad sagriezās sev piederošo skotu dūdu tīrīšanas laikā, bet Menijs Legass 2008. gadā paslīdēja uz sarkanā paklāja, kas bija izlikts uz ledus, satraumējot gūžu.

Vēl savdabīgajā topā iekļuva aizsargs Ēriks Džonsons, kurš, braucot ar golfa mašīnu, 2006. gadā guva nopietnu ceļgala traumu, kā arī zviedru uzbrucējs Mīkaels Renberjs, kura bicepsu pēc izkrišanas no laivas sagrieza motora propeleris. Zīmīgi, ka sezonu vēlāk ārsti izskatīja iespēju amputēt viņa roku, kurā no gadiem ilgas nepareizas kurpju siešanas manieres bija izveidojies pamatīgs iekaisums.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!