Foto: F64

Kamēr dažādi žurnāli un portāli veido seksīgāko, labāk ģērbto, bagātāko, iekārojamāko vai vienkārši populārāko cilvēku sarakstus, Latvijas vadošie interneta huligāni - jokdari Cehs.lv - veikuši dižu darbu, izveidojot Latvijas idiotu sarakstu.

Cehs.lv komanda saraksta veidošanai piegājuši ar apbrīnojamu nopietnību - viņi apkopojuši 100 Latvijā atpazīstamas personības un novērtējuši to idiotismu skalā no viens līdz desmit, tādējādi sarindojot viņus atbilstošā secībā.

Saraksta pirmajā vietā ar 1000 punktiem ierindojies dziesminieks un publicists Kaspars Dimiters (attēlā), viņam seko latgaliešu izcelsmes nacionālboļševiks Beness Aijo, partijas Par dzimto valodu! līderis Vladimirs Lindermans, Dimitera laulātā draudzene Līga un Eiropas Parlamenta deputāte Tatjana Ždanoka.

Saraksta sestajā vietā ierindots cits partijas Par dzimto valodu! aktīvists Ilarions Girss, septītajā vietā gozējas skandalozais mūziķis Sandis Kiops, astotajā - galēji nacionālais aktīvists Aivars Geroics, devītajā vietā ir Latvijas antifašistiskās komitejas vadītājs Josifs Korens, bet pirmo desmitnieku noslēdz Kaspars Strazdiņš - latvietis, kurš savulaik plānoja nekad neēst.

Idiotu sarakstā ir krietns pulciņš pašmāju šovbiznesa spīdekļu, kā arī politiķu, blogeru un citu sabiedrībā zināmu cilvēku. Tiesa, neskaidra ir saraksta 25. vieta - tur ierindots Andris Bērziņš, bet nav precizēts, kurš no daudzajiem Andriem Bērziņiem izpelnījies šo godu.

Protams, saraksta veidotāji ir gatavi ņemt vērā arī sabiedrības viedokli - zem Cehs.lv veidotā topa ikviens var izteikt savu vērtējumu par augstminētajām personām skalā no "teju idiots", kas dod minimālo punktu skalu, līdz atzīmei "Dimiters", kas apzīmē maksimālo pakāpi jeb desmit punktus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!