Foto: Privātais arhīvs

Simpātiskās divu bērnu mammas, pikantā attiecību šova "Precētie pret brīvajiem'' pirmās sezonas dalībnieces Līgas Milleres dzīvē sācies jauns posms – ja vēl pavasarī pēc skandalozās dalības TV projektā viņa sevi dēvēja par Terminatoru un neslēpa rūpju pilnās ikdienas bēdīgākās detaļas, tad tagad viss ir mainījies uz labo pusi.

Tiekoties pirmssvētku laikā, Līga atklāj, ka tas viņai ir īpaši darbīgs, bet sieviete to izbauda.

"Šogad pirmssvētku laiks ir savādāks, varbūt tāpēc, ka viss ir sakārtojies mājas dzīvē," atzīst Līga un atklāj, ka vairs nav "vientuļā mammas" – viņa iepazinusies un kopdzīvi uzsākusi ar jauno mīlestību.

Jauniegūtā harmonija un sapnis par kopīgām vecumdienām

Foto: Privātais arhīvs
"Nav vairs tā trauksme, kas manī valdīja iepriekš, kad biju viena ar diviem bērniem. Tagad viss ir harmonijā," priecājas pievilcīgā sieviete un atklāj svētku plānus – Ziemassvētkos četrotne dosies ciemos pie Līgas māsas, ceps piparkūkas un pīrāgus, gatavos svētku vakariņas. Līga uzsver, ka ģimene un tai piederīgās vērtības viņai ir ļoti svarīgas.

Ar mīļoto vīrieti Līga iepazinusies, kārtojot darba jautājumus. Šī gada pavasarī sarunā ar "Delfi Izklaide" sieviete pieļāva iespēju, ka viņas nākotnes izredzētais varētu būt arī vecāks. Tā arī noticis – viņai un mīļotajam ir deviņu gadu starpība.

"Mums ir ļoti viegli sadzīvot. Neticami viegli. Ikdienas dzīvē valda sajūta, ka mēs dzīvojam kopā jau ļoti ilgi un viens otru labi pazīstam. Agrāk man likās, ka attiecības veidojas no nepārtrauktas pielāgošanās, laiku pa laikam izlikšanās. Izrādās, ka var būt kopā un justies tā vienkārši un viegli. Man liekas, ka tā arī jābūt."

Kaut gan daži apkārtējie sākumā ieteikuši nesteigties un kopdzīves uzsākšanu vēl pārdomāt, abu satuvināšanās notikusi ļoti strauji.

"Varbūt mazliet baidījos, bet ļāvos, un viss notika pašplūsmā. Mums nekad nav bijusi sajūta, ka tagad tā pamēģināsim padzīvot kopā, paskatīsimies, kā mums ies. Šaubas nevienā brīdī nav bijušas. Tagad es jūtos ļoti aizsargāta un drošībā. Redzu, ka tālā nākotnē mēs esam kopā kā vecīši," sapņiem ļaujas Līga.

Jūtos lepna, ka viņš man ir

Foto: Oskars Ludvigs
Esot iepriekšējās attiecībās, viņa jutusi, ka savu īsto cilvēku līdz galam nav atradusi. Kad kopā gājuši pa ielu, Līgai acis zibējušas apkārt uz citiem vīriešiem ar domu, ka varbūt izdosies satikt kādu labāku. Gribējies šad tad aiziet kaut kur patusēties. Tagad viss ir mainījies.

"Ja esmu kādā pasākumā, tad ik pa laikam skatos pulkstenī un domāju, cikos varēšu doties uz mājām. Parasti dienas vidū jau plānoju, ko vakarā darīsim un ko gatavošu ēst. Kad abi ejam kaut kur divatā, es jūtos tā, ka pat nemāku izstāstīt. Man ir tāds lepnums! Skatos apkārt un pie sevis saku, vai jūs redzat? Vai jūs redzat visi? Tiešām jūtos lepna, ka man viņš ir," ar lielo mīlestību dalās sieviete.

Vēl pirms pāris mēnešiem Līga neslēpa, ka vārdu salikums "divi bērni" ir fantastisks līdzeklis, ja gribas aizbiedēt vīrieti. Taču tagad šādi jautājumi sievietes dienaskārtībā vairs nav aktuāli, jo viņas mīļotais vīrietis ar meitenēm saprototies ļoti labi.

"Es varu uz viņu paļauties. Zinu, ja aizkavēšos darbā, varu viņam piezvanīt un palūgt, lai izņem bērnu no dārziņa. Un viņš to izdarīs. Agrākajās attiecībās es vienmēr biju viena šādos jautājumos. Nesen viņš apjautājās vai šodien nevajag savākt bērnus? Es abildēju, ka nē, paldies, nevajag, bet tas liekas tik forši, ka tu pajautāji! Man tas šķiet tik patīkami. Vīrieši, ar kuriem agrāk satikos, bieži gribēja pavadīt laiku tikai ar mani un mudināja bērnus tikmēr aizvest, piemēram, pie omas," atceras Līga.

Bērnu viedoklis par mammas izvēli attiecībā uz vīriešiem Līgai ir primārais, tāpēc viņa jūtas ļoti laimīga, ka meitas viņas jauno draugu ir pieņēmušas. Visi četri daudz laika pavada kopā, dodas pastaigās, iepērkas, kopīgi ietur vakariņas un skatās TV pārraides.

"Es ļoti novērtēju tādus mazus sīkumus, kurus citi varbūt uztver par parastu ikdienu. Nesen piektdienas vakarā visi vienā dīvāniņā kopā salīduši skatījāmies filmu "Viens pats mājās", un tam pa vidu vēl kaķis... Aiz laimes apraudāties gribējās," vaļsirdīgi stāsta Līga.

Visas bēdas un dzīve kā ritenī aiz muguras

Foto: Privātais arhīvs
Beidzot naktīs viņa var mierīgi gulēt – agrāk pēc mazo atvasīšu došanās pie miera divu bērnu mamma nevarējusi aizmigt, jo prātā šaudījušās ne tikai ilgas pēc īstā cilvēka, bet arī dažādas sadzīves likstas. Laiks, kurā Līgai ar mājas rūpēm, darbu un bērnu apgādāšanu bija jātiek galā vienai, tagad šķiet nereāls.

Atminoties šo saspringto dzīves posmu, Līga aizdomājas, ka vairs nesaprot, kā spējusi tikt galā ar daudzajām problēmām, kad naudas trūkumu un emocionālos pārdzīvojumus paspilgtinājis steidzīgais dzīves ritms.

"Jutos kā tādā ritenī. Tagad apbrīnoju sevi, kā vispār spēju to visu izturēt. Bija patiešām traģiski. Un tu jau nevari bērniem to izrādīt un gausties – ak dievs, es esmu pārgurusi vai man nepietiek naudas tādai un tādai lietai. Centos, lai viņas to visu nejustu. Paldies dievam, tagad tas viss ir garām," optimistiski secina jaunā sieviete.

Arī Līgas ģimene priecājoties par sievietes laimi un vēlīgi saka, ka viņa esot to pelnījusi. "Es arī domāju, ka esmu to pelnījusi. Es jau biju izdomājusi, ka tad, kad tas īstais atnāks, es viņam pajautāšu, kur tu tik ilgi biji? Kāpēc man bija tik ilgi jāgaida? Bet, ja es nebūtu izgājusi tam visam cauri, tad, iespējams, to nenovērtētu. Ja man būtu jāatgriežas atpakaļ un vēlreiz jāizdzīvo visas grūtības, zinot, ka rezultāts būs tāds kā šobrīd, es noteiktu to darītu," spriež Līga.

Viens no pēdējā laika aktuālajiem notikumiem Līgas dzīvē ir arī darba maiņa – pēc pavasarī piedzīvotā darba zaudējuma reklāmas nozarē viņa tikusi pie jauna iztikas avota. Viņa priecājas, ka jaunā darba režīms ir daudz elastīgāks.

"Protams, dzīvē ir bijuši periodi, kad strādāju no astoņiem rītā līdz sešiem vakarā un pēc tam skrienu pakaļ bērniem. Bet man vienmēr ir licies, kāpēc cilvēkiem ir tā jāstrādā? Tad jau neatliek laiks, lai ar bērniem lego klucīšus paliktu.

Bet tas taču ir ļoti svarīgi. Es gribētu, lai darbam varētu veltīt mazāk laika un vairāk būt mājās. Zinu, ka daudzas sievietes tieši uz to iet, taču, lai būtu vieglāks mājas solis, viņas algo aukles un mājkalpotājas, iesaista omītes, kas visu palīdz – iztīra māju, sagludina veļu un uztaisa ēst. Es gan gribētu tā, ka mazāk strādāju, bet mājās daru visu pati," aizdomājas Līga.

Soli tuvāk sapņa realizēšanai

Foto: Privātais arhīvs
Nozīmīgs ir laiks, ko Līga pavada kopā ar abām meitām trijatā. "Vecākajai meitai tagad skolā ir posms, kad aktuālas savstarpējās attiecības ar vienaudžiem. Mums patīk parunāt par meiteņu lietām un puišiem," smaidot saka abu meiteņu mamma.

Šī gada pavasarī Līga izteicās, ka viens no mērķiem viņas dzīvē ir uzsākt studijas, un tagad jaunā sieviete ir par soli tuvāk mērķim, jo izvēlējusies sev interesējošu mācību virzienu. No nākamā gada septembra Līga ieplānojusi uzsākt studijas Kosmetoloģijas koledžā. Viņas sapnis ir atvērt savu skaistumkopšanas salonu, uz kura izkārtnes būs rakstīts LORA.

Izvēlētais nosaukums nav nejaušs, jo tas fonētiski veidots no abu meitiņu vārdu diviem pirmajiem burtiem – Loreta un Ramona. Interesanti, ka arī Līgas kaķeni, kura esot piektās ģimenes locekles godā, sauc par Loru. Uzzinājis Līgas aizrautību ar vārdu ''Lora'', šajā vārdā nosaukto minku viņai atdāvinājis kāds draugs.

Intervijā "Delfi Izklaidei" pavasarī Līga uzsvēra, ka grib īstu ģimeni un apprecēties. Tagad viņa domas nav mainījusi. "Man ir ļoti svarīgs ģimenes un laulības faktors. Negribētu, lai pēc piecu gadu kopdzīves kādam būtu jāsaka – iepazīsties, tas ir mans draugs. Nu, kāds draugs? Vīrs!"

Bildinājumu gan Līga vēl neesot saņēmusi, taču ir pārliecināta, ka viņas mīļotais vīrietis nav tāds, kuram būtu jānorāda "kad un kāpēc" kaut kas būtu jādara. Viņš pats sajutīšot īsto brīdi. "Es esmu sapratusi, ka nevienam nevienu nav jāmeklē. Un neviens nevar nevienu atrast. Tas cilvēks atnāk pats," secina Līga.

Gada izskaņā šovā "Precētie pret brīvajiem" iepazītā Līga "Delfi Izklaides" lasītājiem vēl noticēt, ka dzīvē ir iespējams piepildīt savus sapņus. "Lai visiem mierīgs un gaišs pirmssvētku laiks. Gan pieaugušiem gan bērniem novēlu – ticiet brīnumiem! Tie patiešām notiek!"

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!