Foto: Mango

Populārais latviešu basketbolists, NBA komandas Golden State Warriors spēlētājs Andris Biedriņš (attēlā), iekļauts Latvijā iznākošā žurnāla Playboy ietekmīgāko pašmāju miljonāru saraksta piektajā vietā.

Žurnālista Lato Lapsas un Baltic Screen piedāvātais Latvijas ietekmīgāko miljonāru simtnieks veidots, sasummējot četrus faktorus - totālā īpašuma vērtējumu ciparos, saistību ar politiku, valsts un pašvaldību mēroga lēmumiem, kā arī personiskos panākumus politikas jomā, popularitāti sabiedrībā un ietekmi uz cilvēku prātiem.

Biedriņš ietekmīgāko miljonāra piektajā vietā šogad pakāpies no 50. pozīcijas aizvadītā gada sarakstā - populāro sportistu apsteidzis ventspilnieks Aivars Lembergs, baņķieris Leonīds Esterkins, Vītolu fonda dibinātāji Vilis un Marta Vītoli un uzņēmējs Arkādijs Suharenko.

Latvijas bagātāko cilvēku topā Biedriņš ieņēmis tikai 55.-64. pozīciju, bet, ņemot vērā to, ka Biedriņš atzīts par vienu no apskaustākajiem latviešiem, un to, ka gada laikā viņš kļuvis par piecpadsmito visbiežāk pieminēto miljonāru plašsaziņas līdzekļos, arī bez politiskās ietekmes un pārmērīgas bagātības basketbolistam izdevies tikt ietekmīgāko bagātnieku pieciniekā.

Biedriņš, kurš NBA klubā  Golden State Warriors spēlē jau kopš 2004. gada, pirms diviem gadiem noslēdza līgumu, kas noteica, ka sešu sezonu laikā viņš saņems 63 miljonus ASV dolārus. Tiesa gan, novembra sākumā publicētājā NBA pārmaksātāko spēlētāju sarakstā Biedriņš ierindojās augstajā trešajā vietā, lai gan pirms gada viņš prestižā ASV izdevuma Forbes veidotajā pārmaksātāko NBA spēlētāju topā bija septītajā pozīcijā.

Tāpat ietekmīgāko Latvijas miljonāru sarakstā šogad pirmo iekļuvusi Krievijā populārā latviešu dziedātāja Laima Vaikule, kura pērn bija Latvijas septītā visvairāk apskaustā cilvēka godā, bet šogad atzīta par 13. ietekmīgāko miljonāri, bet 28. vietu ieņem hokeja kluba Rīgas Dinamo kapteinis Sandis Ozoliņš.

Topa otrajā piecdesmitniekā iekļuvis arī populārais hokeja vārtsargs Artūrs Irbe un hokejists Kārlis Skrastiņš, kā arī skandalozais basketbolists Kaspars Kambala.

Aizvadītā gada ietekmīgākais miljonārs, bijušais Rīgas vicemērs un tagadējais Saeimas deputāts Ainārs Šlesers, šogad noslīdējis uz astoto vietu, jo viņu vairs tik daudzi neapskauž, bet ar pilnu simts ietekmīgāko Latvijas miljonāru sarakstu var iepazīties žurnāla Playboy novembra numurā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!