Foto: LETA

Trešdien, 28. janvārī, 45. dzimšanas dienu svin bijusī aizsardzības un iekšlietu ministre Linda Abu Meri (attēlā), kura pēdējo gadu laikā izmainījusi savu dzīvi pa 180 grādiem – no "dzelzs lēdijas", kā viņu dēvēja pašmāju mediji, Abu Meri kļuvusi par mīlošu sievieti.

2011. gada februārī Mūrniece paziņoja par demisiju un jūnijā pameta darbu iekšlietu struktūrās. Tās nebija vienīgās būtiskās izmaiņas viņas dzīvē - tajā pašā gadā izjuka laulība ar abu bērnu Helēnas un Haralda tēvu, iekšlietu sistēmas darbinieku Raimondu Mūrnieku.

Tolaik intervijās bijusī ministre neslēpa, ka šis ir smagākais un sarežģītākais laiks viņas dzīvē.

"Man šķita, ka tik daudz esmu redzējusi un mani maz kas var pārsteigt. Bet izrādās - var. Tas, kas tagad notiek manā privātajā dzīvē. Taču raksturu jau nevar mainīt. Gribētu sevi mīlēt, sēdēt un ļaut, lai mani aprūpē, vēlos būt vājāka, nekā esmu," intervijā žurnālam Ieva 2011. gada maijā stāstīja Mūrniece.

Pēc gada viņa apprecējās ar Libānā dzimušo ārstu Hosamu Abu Meri, kurš bijis nozīmīgs atbalsts smagajā šķiršanās laikā. Pēc kāzām Linda pieņēma vīra uzvārdu, bet sievietes draugi un paziņas atzinuši, ka līdz ar otrajām laulībām viņa kļuvusi daudz sievišķīgāka.

Arī pati Linda sarunās ar presi atzinusi, ka vīra mīlestība un harmoniska ģimenes dzīve viņai ir ļoti palīdzējusi apjaust savu sievišķīgo pusi, kas ministres laikos bija "ieslogota", kļūt brīvākai un, pats galvenais, iemīlēt sevi.

"Tagad esmu sasniegusi tādu brīvības pakāpi, ka man svarīgi ir tas, ko domā mana ģimene un draugi, necenšos interesēties pat par paviršu paziņu viedokli par sevi, kur nu vēl anonīmu komentāru izteicējiem," nesen DELFI Izklaidei atzina Abu Meri, bet īsi pirms savas dzimšanas dienas gaviļniece sociālajos tīklos atklāja - viņa vēlētos bez sirdsapziņas pārmetumiem iemācīties biežāk pateikt "nē".
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!