Foto: Vida Press
31. augustā apritēs 20 gadi, kopš mūžībā pāragri devās britu princese Diāna. Nāves gadadienas gaidās notraukti putekļi no sen aizmirstiem pagātnes noslēpumiem, un tie atkal izcelti saulītē.

Gadiem ilgi publiskajā telpā bijušas spekulācijas, ka Diānas un viņas bijušā vīra, britu prinča Čārlza otrā dēla Harija tēvs patiesībā ir bijušais armijas virsnieks un polo spēlētājs Džeimss Hjūits (attēlā kopā ar Diānu), ar kuru princesei savulaik bija mīlas dēka.

Harijs piedzima 1984. gadā, savukārt princeses un virsnieka romāns sākās divus gadus vēlāk. Dēka starp abiem ilga vairākus gadus, bet deviņdesmito gadu vidū Diāna to apstiprināja publiski, kādā intervijā atzīstoties, ka "viņu dievinājusi". Tolaik viņa un Hjūits jau bija gājuši šķirtus ceļus.

Publiskajā telpā gadiem ilgi cirkulējušas runas, ka Harijs, iespējams, ir princeses un virsnieka slepenā romāna mīlas auglis, un konspirācijas teoriju piekritēji spītīgi ignorējuši faktu, ka bērns jau bija nācis pasaulē, kad viņa mamma uzsāka dēku.

Diānas bijušais mīļākais nesen viesojies Austrālijas TV kanāla "Channel 7" raidījumā "Sunday Night", kurā kārtējo reizi noliedzis, ka Harijs ir viņa dēls. Taujāts, vai viņš ir prinča tēvs, bijušais armijas virsnieks bijis lakonisks. "Nē, es neesmu," izdevums "The Mirror", atsaucoties uz interviju, citējis Hjūitu.

Princeses bijušais draugs skaidrojis, kāpēc šis stāsts joprojām ir tik populārs un aprunāts. "Tas pārdod avīzes. Harijam tas droši vien nav patīkami. Nabaga zellis," sacījis Hjūits.

Vīrietis par savām jūtām pret Diānu bijis visai vaļsirdīgs – viņš atzinis, ka bija iemīlējies princesē un nekad nav nožēlojis to, ka starp abiem bijušas attiecības. Jāatzīmē, ka viņš attiecības ar princesi aprakstījis arī grāmatās, kuras savulaik kļuvušas par dižpārdokļiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!