Foto: AFP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņas finālsērijas dēļ nācies atcelt Bostonas Bruins komandas latviešu uzbrucēja Kaspara Daugaviņa (attēlā) kāzas, pastāstīja hokejista tēvs Armands Daugaviņš.

Daugaviņa pārstāvētā Bruins vienība iepriekšējā nedēļā sasniedza Stenlija kausa finālu, kur sērijā līdz četrām uzvarām mērosies spēkiem ar Čikāgas Blackhawks hokejistiem.

"Kaspars un Santa bija ieplānojuši precēties 21. jūnijā - tas jau tika nolemts pērnajā rudenī, kad vēl nebija zināms, kā izvērtīsies jaunā sezona. Pašlaik kāzas atceltas uz nenoteiktu laiku," stāstīja hokejista tēvs.

Ja finālsērija ievilksies līdz septiņām spēlēm, tad izšķirošais mačs tiks aizvadīts vien 26. jūnijā.

"Uzskatu, ka abām komandām ir līdzīgas izredzes uz Stenlija kausu. Visticamākais, ka tā varētu būt sešu septiņu spēļu sērija. (..) Pašam Kasparam noskaņojums ir labs - gatavojas cīņai.

Bruins jau viņu ar tādu mērķi arī paņēma - ja nu kāds tiek savainots, lai ir ko likt vietā. Un Kaspars uz doto brīdi izrādījās labākais. Ir skaidrs, ka viņš uzsāks arī sēriju pret Čikāgu, taču viss ir viņa paša rokās - vietu sastāvā neviens negarantē. NHL ir ļoti daudz hokejistu, kuri Kasparam elpo pakausī," izteicās hokejista tēvs.

Latvijas hokejisti iepriekšējo reizi finālsērijā sacentās 2010. gadā, kad Filadelfijas Flyers komanda ar Oskaru Bārtuli ierindā sešos mačos piekāpās Blackhawks.

Šajā tūkstošgadē Latvijas hokejisti NHL finālā spēlējuši vēl divas reizes. 2002. gadā Artūrs Irbe līdz kausam nespēja aizvest Karolīnas Hurricanes vienību. Toreiz sezonas pirmo pusi šajā klubā aizvadīja arī vēl viens latvietis Sandis Ozoliņš, kurš gadu vēlāk līdz Stenlija kausa finālam tika ar Anaheimas Mighty Ducks (tagad Ducks) komandu.

Tieši aizsargs Ozoliņš ir vienīgais latvietis, kurš 1996. gadā ar Kolorādo Avalanche komandu spējis virs savas galvas celt Stenlija kausu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!