Foto: AFP/Scanpix
Futbola zvaigzne Deivids Bekhems un Lielbritānijas premjerministrs Gordons Brauns (abi attēlā) apvienojuši spēkus, lai cīnītos pret malāriju.

Bekhems un Lielbritānijas premjers uzsākuši pretmalārijas kampaņu Malaria no More UK, lai izskaustu nāvējošo slimību augsta riska rajonos.

Lai gan saslimšanu viegli novērst, puse pasaules iedzīvotāju dzīvo šīs slimības riska ēnā. Tomēr Bekhems tic, ka ar Lielbritānijas valdības atbalstu, viņš palīdzēs uz visiem laikiem to iznīcināt.

"Doma, ka mēs varam apturēt šo nāvējošo slimību, ir neticama, taču patiesībā to ir ļoti vienkārši izdarīt," norādīja Bekhems. "Maksājot mazāk nekā par futbola maču, jūs varat pasargāt no nāves veselu ģimeni. Es aicinu Lielbritānijas sabiedrību iesaistīties kampaņā Malaria no More UK, lai glābtu dzīvības un apturētu malāriju."

Kampaņas rīkotāji aicina cilvēkus ziedot naudu moskītu tīklu iegādei un transportēšanai uz riska zonām Āfrikas valstīs, kā arī cilvēku izglītošanai un visaptverošām stratēģijām malārijas apkarošanai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!