Foto: EPA/LETA
Vairākas visā pasaulē slavenas sievietes, kurām apnicis būt tikai par stila ikonām un glancēto žurnālu varonēm, pievienojušās dažādām Apvienoto Nāciju Organizācijas misijām, kļūstot par labas gribas sūtnēm. Daudzas no viņām ir pat ļoti skaistas.

Dziedātāja Kristīna Agilera (attēlā) kopš 2010. gada palīdz ANO risināt bada problēmu pasaulē - jo īpaši viņu satrauc bada skartie bērni.

Krietni agrāk, jau 2003. gadā, par labas gribas sūtni kļuva arī dziedātāja Šakira, kura cīnās par bērnu tiesībām trešās pasaules valstīs.

Bolivudas aktrise Aišvarja Raja nesen kļuvusi par ANO labas gribas sūtni AIDS/HIV apkarošanas jautājumos. Bijusī "Mis Pasaule" un L'Oreal reklāmas seja, viena no slavenākajām sievietēm Indijā, tagad centīsies pasargāt bērnus no inficēšanās ar AIDS un nodarbosies ar bīstamās slimības profilaksi.

Sešu bērnu māmiņa, Holivudas zvaigzne Аndželīna Džolija dažādās labdarības misijās iesaistījusies ļoti nopietni. Viņa ir ANO labas gribas sūtne bēgļu jautājumos. Tik ievērojamu amatu Džolija ieguvusi pēc desmit gadu darba labas gribas sūtnes statusā.

Viņas kolēģe Čārlīza Terona, kura dzimusi Dienvidāfrikas Republikā, ir ANO sūtne kopš 2008. gada. Viņa specializējas palīdzības sniegšanā no vardarbības cietušām sievietēm. Terona pati bērnībā bijusi lieciniece tam, kā māte nošauj viņas vardarbīgo tēvu, tāpēc šīs problēmas aktrisei ir īpaši saprotamas.

Krievu tenisa zvaigzne Marija Šarapova par ANO sūtni kļuva 2007. gadā. Viņa vada pašas vārdā nosaukta fonda darbību, kura mērķis ir cīnīties pret sieviešu nabadzību un nāvējošu slimību izplatību.

Etiopiešu izcelsmes modele Lija Kebede  ir Pasaules Veselības organizācijas sūtne kopš 2005. gada. Viņa nodarbojas ar jautājumiem, kas saistīti ar māšu un jaundzimušo mirstību.

Vēl viena bijusī "Mis Pasaule" ANO sūtņu rindās ir Lara Data - viņa 2001. gadā kļuva par pašu jaunāko šī nosaukuma īpašnieci. Tāpat kā Aišvarja Raja, arī Lara velta savus pūliņus cīņai pret HIV/AIDS.

Austrāliešu izcelsmes aktrise Naomi Vatsa kļuva par ANO labas gribas sūtni cīņā pret AIDS jau 2006. gadā. Lai pievērstu uzmanību AIDS izplatībai sieviešu un meiteņu vidū, Votsa nesen viesojās Zambijā.

Tai pašā gadā par labas gribas sūtni kļuva Vatsas kolēģe Nikola Kidmena, pievienojoties organizācijas Sieviešu lietu nodaļai. Viņa izmanto savu ietekmi, lai cīnītos pret sieviešu diskrimināciju un seksuālo vardarbību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!