Foto: Vida Press/Reuters/Scanpix
Nevienam nav noslēpums, ka daudzi radošās sfēras pārstāvji iedvesmu bieži vien smeļas alkoholā, savukārt daļai grādīgā dzira palīdz aizmirsties un atslēgt domas no ikdienas problēmām. Netrūkst tādu slavenību, kas alkohola purvā iegrimušas tik dziļi, ka knapi spējušas izķepuroties.

Savukārt īpaši drosmīgi ir tie pasaulslavenie ļaudis, kuri sadūšojušies publiski atzīties, ka plostošana kļuvusi par slimību. "Delfi Izklaide" piedāvā iepazīties ar desmit populārām sievietēm, kuras atzinušās, ka bijušas alkoholiķes, bet viņām tomēr izdevies uzveikt šo atkarību.

Džeimija Lī Kērtisa

Foto: AP/Scanpix

Šobrīd 58 gadus vecā amerikāņu aktrise un rakstniece Džeimija Lī Kērtisa (attēlā) 2010. gadā publiski atzinās, ka viņa bijusi atkarīga no alkohola un pretsāpju medikamentiem.

Pretsāpju zāles viņa sākusi lietot 35 gadu vecumā pēc plastisko operāciju veikšanas. Drīz vien sieviete kļuvusi atkarīga. Savukārt alkoholu viņa lietojusi, lai kliedētu skumjas un vientulību.

"Izķepurošanās no tā visa ir ievērojamākā lieta, ko savā dzīvē esmu paveikusi. Pretējā gadījumā mana dzīve būtu izpostīta. Man palaimējās, ka neko nenācās zaudēt," sarunu šovā "Today Show" pirms sešiem gadiem sacīja Kērtisa. Jāatzīmē, ka viņa jau vairāk nekā 16 gadus ir pilnīgi skaidrā.

Kristīna Deivisa

Foto: AFP/Scanpix

Arī seriāla "Sekss un lielpilsēta" 51 gadu vecā zvaigzne Kristīna Deivisa (attēlā) savulaik bijusi atkarīga no alkohola. Tiesa, tolaik par viņas eksistenci nojauta tikai radi, draugi un paziņas, jo sieviete vēl nebija iemantojusi atpazīstamību.

Deivisa "zaļā pūķa" skavās metās, kad bija pusaudze. Savukārt 22 gadu vecumā viņa kļuva par atturībnieci un iestājās anonīmajos alkoholiķos.

Pirms pāris gadiem Deivisa izdevumam "Health Magazine" atzina, ka alkohola lietošana traucējusi karjerai, jo aktiermeistarības nodarbībās viņa paģiru dēļ nav spējusi koncentrēties. Sieviete apjautusi, ka nevar vienlaicīgi darīt divas lietas – mēģināt kļūt par aktrisi un katru vakaru dzert.

Viņas izvēle nosliecās par labu karjerai.

Lana del Reja

Foto: Vida Press

Šorīd 31 gadu vecā amerikāņu dziedātāja Lana del Reja (attēlā) grādīgos dzērienus nav lietojusi aptuveni 15 gadus. Viņa savu mēru izdzērusi, būdama pusaudze-alkoholiķe.

Dziedātāja intervijās savulaik atzinusi, ka alkohols bijusi viņas pirmā mīlestība un pusaudzes gados vairāk par visu pasaulē viņai paticis dzert.

"Es tolaik biju liela dzērāja. Es dzēru katru dienu. Dzēru vienatnē. Man tas viss likās tik sasodīti lieliski. Mani vecāki bija uztraukušies, arī es pati uztraucos. Es sapratu, ka tā ir problēma brīdī, kad aptvēru, ka dzeršana man interesē vairāk par jebko citu šajā dzīvē. Viss bija pilnīgā pakaļā," savulaik klāstījusi mūziķe.

Tiesa, skaudrā pagātnes pieredze būtiski ietekmējusi Lanas karjeru – mūziķe atzinusi, ka atturēšanās no alkohola viņai palīdz rakstīt dziesmas.

"Kad es rakstu par lietām, kuras esmu zaudējusi, es to attiecinu uz alkoholu, jo tā bija man pirmā mīlestība. Jā, protams, esmu mīlējusi arī cilvēkus, bet alkohols tomēr bija svarīgāks," pirms pāris gadiem intervijā izdevumam "GQ" atzina dziedātāja.

Džeida Pinketa Smita

Foto: Vida Press

Nedienas ar alkoholu 45 gadus vecā aktrise, kinozvaigznes Vila Smita sieva Džeida Pinketa (abi attēlā) atstājusi pagātnē un nav dzērusi jau vairāk nekā 15 gadus.

Tiesa, Džeida intervijās nav slēpusi, ka pirms iepazīšanās ar Vilu (abi apprecējās 2002. gadā), viņa dzērusi, lietojusi narkotikas un aizrāvusies ar vienas nakts sakariem. Vienā vakarā iztukšot divas vīna pudeles viņai bijis tīrais nieks.

"Man bija lielas problēmas ar alkoholu un man vajadzēta stāties pretī savām sāpēm, lai arī kādas tās būtu. Vajadzēja atrast citus līdzekļus, kā sadzīvot ar neveiksmēm," savulaik sacījusi Smita sieva.

Tāpat aktrise apgalvo, ka tieši iepazīšanās ar Smitu pamudinājusi viņu mainīt savu dzīvi. "Vils izglāba manu dzīvību. Es burtiski nogalināju sevi, pirms mēs iepazināmies," mediji citējuši Džeidu.

Mērija Džeja Blaidža

Foto: Vida Press

45 gadus vecā Mērija Džeja Blaidža (attēlā pa kreisi) savas karjeras pirmsākumos neizturēja slavas un bagātības nastu – izrāvusies no nabadzības, viņa ļāvās citiem "prieciņiem".

21 gada vecumā Mērija jau bija kļuvusi par jauno uzlecošo mūzikas zvaigzni, bet bagātība, fanu pūļi, gozēšanās starmešu gaismās un citi šovbiznesa labumi nāca komplektā ar depresiju, alkohola lietošanu un apreibinošām vielām.

"Džins bija mans mīļākais dzēriens. Es to dzēru katru dienu. Es dzēru, līdz vairs nespēju iedzert. Un es šņaucu tik daudz kokaīna, ka dienām ilgi nespēju pagulēt. Manas mājas bija ballīšu epicentrs, es par visu maksāju. Tikai devu, devu, devu. Neviens no tiem cilvēkiem man nebija īsts draugs," intervijās vēlāk stāstījusi dziedātāja.

Savukārt gadsimtu mijā Mērija nolēma pielikt punktu atkarībām un kļuva par atturībnieci – viņai izdevās izlauzties no "zaļā pūķa" stingrā tvēriena.

Džeina Linča

Foto: Vida Press

Šobrīd 56 gadus vecā amerikāņu aktrise Džeina Linča (attēlā) par atturībnieci kļuva 1991. gadā. Viņa gluži vienkārši saprata, ka viņas aizraušanās ar alkoholu kļuvusi nekontrolējama.

Aktrisei no atkarības izķepurojusies anonīmajos alkoholiķos. Tiesa, vecos niķus viņa aizvietojusi ar jauniem – sieviete aizrāvusies ar klepus sīrupa lietošanu. Vēlāk viņa uzzinājusi, ka tā sastāvā ir iekļauts arī alkohols.

"Man vajadzēja kaut ko, kas mani nomierinātu. Fakts, ka klepus sīrupā ir alkohols, man nebija zināms Es sevi joprojām uzskatīju par atturībnieci," savulaik stāstījusi Linča, kura jau labu laiku nav lietojusi apreibinošas vielas vai alkoholu.

Nikola Ričija

Foto: Reuters/Scanpix

Ar dažādām atkarībām un "zaļo pūķi" savulaik cīnījusies arī mūziķa Laionela Ričija adoptētā meita Nikola Ričija (attēlā), kurai šobrīd ir 35 gadi.

Nikola ar alkohola lietošanu un narkotikām sāka aizrauties pusaudzes gados, tādējādi izpelnoties "mežonīgā bērna" slavu. Savukārt 2003. gadā Ričija adoptētajai meitai nācās doties uz rehabilitācijas klīniku.

Tiesa, ārstniecības iestādē pavadītais laiks daudz nelīdzēja – drīz vien viņa atgriezās pie vecajiem niķiem. Kāpumi un kritumi Nikolas dzīvē notika līdz 2006. gadam, kad beidzot viņai izdevās uzvarēt savas atkarības.

Drū Berimora

Foto: AFP/Scanpix

Aktrisei Drū Berimorai (attēlā) šobrīd ir 41 gads. Savukārt, būdama vēl bērns, viņa izbaudījusi tik daudz "prieciņu", cik citi, iespējams, neizmēģina visa sava mūža laikā.

Berimora sāka dzert, kad viņai bija vien deviņi gadi. Desmit gadu vecumā viņa jau bija smēķējusi zālīti, bet divus gadus vēlāk sāka lietot kokaīnu.

Berimoras bērnība bija tik trauksmaina, ka 13 gadu vecumā viņa jau bija nokļuvusi rehabilitācijas klīnikā. Savukārt 14 gadu vecumā viņa uzsāka patstāvīgu dzīvi un aizgāja no savu vecāku mājām.

Berimoras biogrāfijās aprakstīts, ka lielā mērā pie daudzajām nedienām un atkarībām vainojama viņas vecāku šķiršanās. Kad tas notika, Drū bija tikai deviņi gadi, un viņas mamma savu atvasi labprāt ņēma līdzi uz naktsklubiem un bāriem.

Melānija Grifitsa

Foto: Vida Press

Šobrīd 59 gadus vecā aktrise Melānija Grifitsa (attēlā) savas dzīves laikā vairākkārt nonākusi rehabilitācijas klīnikā, un nekad nav slēpusi, ka viņai patīk iedzert un eksperimentēt ar narkotikām.

Ar pārlieku lielu alkohola patēriņu Grifitsa sākusi aizrauties 18 gadu vecumā. Drīz vien papildus grādīgajiem dzērieniem viņa sāka lietot arī narkotikas.

Savukārt 2009. gadā bijusi pēdējā reize, kad viņa apmeklējusi rehabilitācijas klīniku. Pēc iznākšanas no tās viņa medijiem sniedza sirdi plosošu komentāru.

"Es esmu atkarīga no alkohola un narkotikām un visu dzīvi esmu ar to cīnījusies, un man beidzot ir izdevies. Tagad es jūtos brīva. Es nedzeru. Nelietoju tabletes un neko citu, un tas ir brīnišķīgi – gluži kā iznākt no cietuma," sacīja Grifitsa. Aktrisei joprojām izdevies noturēties un neatkrist atpakaļ atkarību purvā.

Diāna Rosa

Foto: Vida Press

Šobrīd 72 gadus vecā amerikāņu aktrise, dziedātāja un šovbiznesa zvaigzne Diāna Rosa (attēlā pa kreisi) slavena kļuva sešdesmitajos gados. Savukārt vēsts, ka viņa ir alkoholiķe, plašsaziņas līdzekļus pāršalca dažus gadus pēc gadsimtu mijas.

Tabloīdi tolaik vēstīja, ka Rosa ar alkoholu sāka aizrauties pēc tam, kad viņa 2000. gadā izšķīrās no sava otrā vīra. Savukārt divus gadus vēlāk viņa jau bija nonākusi rehabilitācijas klīnikā.

Tiesa, klīnikā pavadītais laiks lielu labumu nebija sniedzis – pēc iznākšanas no tās viņa tika pieķerta reibumā pie stūres. Rosa atkal devās uz ārstniecības iestādi, un otrā reize izrādījās veiksmīga – viņa joprojām ir atturībniece.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!