Foto: DELFI

Dažādu skaistuma konkursu dalībniece un rīkotāja Diāna Kubasova (attēlā) neilgi pirms gada nogales svētkiem izlēmusi pārbaudīt veselību un pati sev par pārsteigumu atklājusi, ka cieš no vairāku pārtikas produktu nepanesamības. Ironiskā kārtā tieši no šiem produktiem viņa iepriekš būvējusi savas diētas.

"Es ieteiktu visiem, kuri grib sakārtot savu ēdienkarti vai notievēt, aiziet pie ārsta un uztaisīt alerģijas testu. Es iepriekš ieturēju diētas, kurās pārsvarā bija piena produkti, biezpiens un olas, bet nupat uztaisīju alerģijas testu, un izrādījās, ka man ir šo produktu nepanesamība," sarunā ar DELFI Izklaidi atklāj Kubasova.

Viņa izlēmusi atteikties no piena produktiem un olām. "Olas esmu pavisam izslēgusi no ēdienkartes, govs piena vietā lietoju sojas vai rīsu pienu. Lai gan šos produktus izslēdzu no ēdienkartes visai nesen, jau jūtu izmaiņas.

Jūtu tādu kā enerģijas pieplūdumu, un arī kilogrami krīt, kaut gan nekā savādāk ēdienkarti mainījusi neesmu, un kaloriju daudzums tajā palicis tāds pats," par savu jauno ēšanas režīmu stāsta skaistuma konkursu dalībniece un rīkotāja.

Viņa iesaka ikvienai meitenei tā vietā, lai uz savu galvu ieturētu diētu, vispirms noskaidrot šo to par savu veselību - vai nav alerģijas pret kādu produktu. "Es pat to nesauktu par alerģiju, bet pārtikas nepanesamību.

Iepriekš ēdu piena produktus un olas, un man nebija tā, ka pēc tam samestos pumpas vai būtu kāda cita veida reakcija. Es pat nenojautu, ka man ir šāda veida pārtikas produktu nepanesamība. Taču tagad, kad esmu izslēgusi nevēlamos produktus no ēdienkartes, jūtos vēl daudz labāk," stāsta Kubasova.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!