Foto: AFP/Scanpix
Nevar noliegt, ka ASV prezidenta Donalda Trampa meita Ivanka (attēlā) ir ne tikai gudra, bet arī ļoti glīta pēc vaiga. Tiesa, kamēr amerikāņi paši vēl netiek gudri par viņas piemērotību darbam Baltajā namā, ķīniešiem, šķiet, nav divu domu – viņa ir lieliska.

Ārzemju mediji vēsta, ka Trampa meita Ķīnā izpelnījusies lielu popularitāti un ļaudis burtiski jūk prātā viņas dēļ. Ķīnieši ASV prezidenta meitai pat izveidojuši virtuālo fanu klubu "Dieviete Ivanka", virtuālajā vidē darbojas arī citas kopienas, un pēdējo pāris mēnešu laikā Trampa iemantojusi teju kulta personības statusu.

"Lielākajai daiļai Ķīnas iedzīvotāju Ivanka simpatizē, jo viņa ķīniešiem vairākkārt izrādījusi draudzīgus žestus," "NBC News" citē blogeri un Pekinas Tehnoloģiju institūta ekonomikas profesoru Hu Ksingdu.

Viņš izcēlis faktu, ka Ivanka, iestājoties ķīniešu jaunajam gadam, izrādījusi cieņu, dodoties vizītē uz Ķīnas vēstniecību.

Tāpat, pēc profesora domām, Ķīnas iedzīvotājiem simpatizē tas, ka Ivanka saviem bērniem māca gudrības par ķīniešu kultūru. Lielu popularitāti izpelnījusies arī Trampa mazmeitiņa Arabella – nāciju burtiski apbūris un par Ķīnas sociālo tīklu sensāciju kļuvis video, kurā Ivankas piecus gadus vecā atvase dzied dziesmiņu Ķīnas prezidentam Sji Dziņpinam viņa ASV vizītes laikā.
Foto: AP/Scanpix

Tiesa, ķīniešu apsēstībai ar Ivanku ir arī nelāgā puse – Trampa meitas advokātiem nākas strādāt vaiga sviedros, lai tiktu galā ar ļaudīm, kas nelikumīgi izmanto viņas vārdu dažādu produktu popularizēšanai un pārdošanai.

Ivankas vārds tiek drukāts visur – uz rotām, apakšveļas, matračiem, pat sausā piena maisījuma, vēsta "NBC News". Šobrīd oficiāli viņas vārdu atļauts izmantot uz 16 preču zīmēm. Savukārt vairāk nekā 30 pieteikumi gaida rindā, lai tos izskatītu.

Ivanka izpelnījusies tik lielas ķīniešu simpātijas, kādas nekad agrāk neviena ASV prezidenta bērnam nav izdevies iegūt.

"Viņa ir eleganta, pārliecināta un patiešām veiksmīga sieviete," sarunā ar "NBC News" spriedusi 26 gadus vecā studente Bridžeta Vanga, piebilstot, ka viņa ļoti cer – Ivankas sievišķība palīdzēs uzlabot ASV un Ķīnas savstarpējās attiecības.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!