Foto: Vida Press/Reuters/Scanpix

Par ASV prezidenta Donalda Trampa piemērotību amatam, šķiet, izteikušies visi, kam nav bijis slinkums. Visbeidzot savu vārdu teikusi arī amerikāņu TV šovu zvaigzne Keitlīna Džennera.

Bijušais olimpiskais čempions desmitcīņā un Kardašjanu māsu patēvs Brūss Dženners, kurš pirms aptuveni diviem gadiem mērķtiecīgi sāka pārtapt par sievieti Keitlīnu un šī gada janvārī veica arī dzimuma maiņas operāciju, nesenā intervijā paudis nosodījumu Trampa administrācijai.

Ārzemju mediji, atsaucoties uz raidījumā "20/20" piektdien publiskoto interviju, kurā Keitlīna sarunājusies ar amerikāņu žurnālisti Diānu Soijeri, ziņo, ka, lai gan viņa pirms vēlēšanām aktīvi atbalstījusi Trampu un arī balsojusi par viņu, pagaidām prezidents neesot attaisnojis viņas cerības.

Keitlīna uzsvērusi, ka, viņasprāt, Tramps netur pirmsvēlēšanu solījumus, kuros viņš klāstījis, ka sargās lesbiešu, geju, biseksuāļu un transpersonu tiesības.

"Jā, es balsoju par Trampu," norādījusi Keitlīna, piebilstot, ka uzticējusies viņam un domājusi – jaunievēlētais prezidents darīs visu iespējamo, lai netradicionāli seksuāli orientēti cilvēki nejustos ierobežoti un apspiesti.

Dženneras cerības izplēnējušas brīdī, kad Trampa administrācija atcēlusi bijušā ASV prezidenta Baraka Obamas prezidentūras laikā izvirzītās vadlīnijas par skolēnu un studentu transpersonu tiesībām valsts mācību iestādēs izmantot tās tualetes un ģērbtuves, kas atbilst dzimumam, ar kuru viņi sevi identificē.

"Tā bija neaprakstāma vilšanās. Tagad noteikumi ir mainījušies, jo jūs esat aizskāruši manu kopienu, jūs tai esat nodarījuši pāri, jūs mums nedodat vienlīdzību un taisnīgu iespēju. Es nāku pēc jums," visai draudīgi izteikusies Keitlīna.

Džennera uzsvērusi, ka aizvadītā gada vasarā viņa pat pieaicināta uzstāties Republikāņu partijas sanāksmē. Tāpat Keilīna intervijā pieminējusi, ka apmeklējusi Trampa inaugurāciju un pasākumā viņai bijusi īsa saruna ar prezidentu, pēc kuras viņš dāmu uzaicinājis kopā uzspēlēt golfu. Tiesa, pagaidām viņa šo iespēju nav izmantojusi un, visticamāk, arī neizmantos, jo Donalds licis viņai vilties.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!