Foto: Vida Press
Pirmdien, 9. janvārī, 35 gadu jubileju atzīmē britu prinča Viljama sieva Kembridžas hercogiene Katrīna (attēlā), kurai izdevies kļūt par vienu no mūsdienu spilgtākajām personībām.

Katrīna Elizabete "Keita" Midltone ar savu nākamo vīru iepazinās pirms vairāk nekā 15 gadiem. Abi studēja Svētā Endrjūsa universitātē Skotijā, kur Keita apguva mākslas vēsturi, savukārt Viljams – ģeogrāfiju.

Vēsts, ka britu princis ieskatījies savā studiju biedrenē, pasauli pāršalca 2004. gadā, kad manīgajiem paparaci izdevās Viljamu un Keitu kopā iemūžināt slēpošanas braucienā, un bildes tika izplatītas visos lielākajos tabloīdos.

Jāatzīmē, ka plašsaziņas līdzekļos joprojām tiek popularizēta versija, ka princis savu mīļoto noskatījis 2002. gadā augstskolas labdarības modes skatē, kurā Keita defilēja caurspīdīgā kleitiņā.
Foto: Vida Press

Pāris augstskolu absolvēja 2005. gadā, un Viljama mīļotā zibenīgi kļuva par vienu no tabloīdu iecienītākajām zvaigznēm – viņai pa pēdām sekoja fotogrāfi, jaunās sievietes dzīve tika iztirzāta līdz katrai sīkākajai niansei, savukārt plašsaziņas līdzekļi jau tolaik sprieda, ka viņa, iespējams, kādu dienu saņems bildinājumu no paša britu prinča.

Tiesa, 2007. gada sākumā medijus satricināja ziņa, ka skaistā pāra mīla pajukusi. Britu laikraksti steidza ziņot, ka Keita metusies vētrainā uzdzīvē Londonas naktsklubos, savukārt Viljams pievērsās karjerai.
Foto: Vida Press

Tā paša gada vasaras izskaņā uzvirmoja runas, ka pāris salabis, bet 2008. gada pavasarī Keita un Viljams jau atkal lepni izgāja sabiedrībā kopā.

Mediji nepacietīgi gaidīja, kad princis beidzot bildinās savu mīļoto, savukārt dzeltenās preses žurnālisti viņa izredzēto bija iesaukuši par "waity Katy" jeb gaidošo Keitiju.

Visbeidzot Viljams bildināja savu ilggadējo draudzeni – 2010. gada rudenī viņš izredzētajai dāvāja savas mirušās mātes princeses Diānas saderināšanās gredzenu.

Tālāk viss ritēja kā īstā pasakā – pēc gada notika kāzas. Prinča sieva kopš tā brīža no Keitas oficiāli kļuva par Kembridžas hercogieni Katrīnu.

Savukārt 2013. gada vasarā pasaulē nāca pāra pirmdzimtais – princis Džordžs. Pāra otrais bērns, meita Šarlote, piedzima 2015. gada maijā.

Katrīnai no vienkāršas meitenes Keitas izdevies kļūt par vienu no apbrīnotākajām mūsdienu personībām, modes un stila ikonu un daudzu sieviešu iedvesms avotu. Hercogienes jubilejā "Delfi Izklaide" piedāvā spilgtu kadru izlasi, kurā apkopoti zīmīgi foto, kas tapuši laikā, kad uzplauka viņas un prinča skaistā mīlestība, bet karaliskais bildinājums vēl nebija izskanējis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!