Foto: Reuters/Scanpix
Igaunijas prezidenta Tomasa Hendrika Ilvesa bijusī laulātā draudzene Evelīna īsi pēc ziņas par eksvīra saderināšanos ar latviešu ierēdni Ievu Kupci dalījusies savās pārdomās par šo vēsti, liekot nojaust, ka Ilvesa jaunajās attiecībās meklējama atbilde uz jautājumu, kāpēc tika šķirta viņu laulība.

"Es esmu priecīga, ka šī ziņa atklājās, jo tā ir atbilde uz daudziem jautājumiem, kurus man pēdējo septiņu mēnešu laikā dienu no dienas uzdevas gan žurnālisti, gan daudzi paziņas, un kurus es atstāju neatbildētus.

Piemēram, sākot ar tādu jautājumu "kā es nokļuvu uz tā jumta" un beidzot - "kāpēc jūs tomēr izšķīrāties".

Es ceru, ka beidzot visiem šiem jautājumiem ir pielikts punkts, jo atbilde šodien tika paziņota sabiedrībai," savā Facebook profilā pēc tam, kad medijos nonāca ziņa par Ilvesa saderināšanos, vēstīja Evelīna.

"Protams, katram ir tiesības ticēt, ka viens "pamests vīrietis ar salauztu sirdi" var mazāk kā sešu mēnešu laikā pēc šķiršanās atkal saderināties. Kā pasakā! Vai gluži pretēji - šis stāsts nav tik vienkāršs un īss, kā šķiet," mājienus devusi Igaunijas prezidenta bijusī sieva.

Jāatgādina, ka publiski krīze Ilvesu laulībā kļuva redzama pērnā gada vasarā, kad Igaunijas pirmā lēdija tika pieķerta, kādā jumta kafejnīcā skūpstoties ar svešinieku.

Toreiz ne prezidents, ne viņa sieva notikušo nekomentēja, bet šī gada pavasarī tapa zināms - laulība tiks šķirta.

Nepagāja ilgs laiks, kad latviešu tabloīdi bija pamanījuši Ilvesa viesošanos Latvijā, un tika izteikti minējumi, vai tiešām Igaunijas valstsvīrs atradis šeit mīlestību.

Rudenī viņš un Ieva Kupce, ar kuru Ilvesu saista sena pazīšanās, kopā apmeklēja dažādus kultūras pasākumus kaimiņvalstī, bet, tuvojoties gada izskaņai, visiem minējumiem pielikts punkts - oficiāli apstiprināts, ka Ilvess un Kupce novembrī ir saderinājušies.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!