Foto: DELFI

Aizvadītajā nedēļā Latviju pāršalca traģiska vēsts – 59 gadu vecumā mūžībā devusies ilggadējā aģentūras "Mis Latvija" vadītāja Inta Fogele (attēlā). Trešdien, 27. jūlijā, viņu guldīs zemes klēpī, bet žurnāls "Kas Jauns" izpētījis, kas īsti noticis viņas mūža izskaņā.

Pēdējos gados Fogeli bija vajājušas dažādas veselības problēmas – gan ielaistas kaites, gan jaunas traumas, kas savulaik sievietei pat viesa aizdomas, ka viņai uzlikts lāsts. Ar laiku smagais veselības stāvoklis ietekmēja arī viņas profesionālo darbību, un pērn Fogele atteicās no skaistumkonkursu rīkošanas.

Fogeles mammas draudzene Māra Kalniņa žurnālam "Kas Jauns" apstiprinājusi, ka aizgājējai bijušas sirds, galvas un aknu problēmas un "slimību kopums vairs nebija savienojams ar dzīvību".

Trīs nedēļas pirms aiziešanas Fogele slimnīcā piedzīvojusi klīnisko nāvi, kas ļoti mainījis līdz šim gana kareivīgo un skarbo dāmu.

"Pēkšņi viņas čaula – lepnuma, lielības un visvarenības bruņas – bija nost. (..) Viņa visa no šausmām trīcēja, teica, ka redzētais ir tik briesmīgs, ka nespēj to izstāstīt. Izmisusi viņa vaicāja, ko lai dara, lai tur nebūtu jāatgriežas," par Fogeles sajūtām pēc atgriešanās no viņsaules pastāstījusi ģimenes draudzene.

Foto: DELFI
Pēc pārdzīvotā Fogele vēlējusies sastapt savu māti, kura dzīvo sociālās aprūpes centrā Jūrmalā, un abām īsi pirms Intas aiziešanas mūžībā izdevies izrunāt senās domstarpības un izlīgt. Emocionālās tikšanās laikā Fogele ar māti un viņas draudzeni arī kopīgi skaitījušas Tēvreizi.

"Inta apzinājās, ka daudziem cilvēkiem darījusi pāri, un par visu vairāk vēlējās par to lūgt piedošanu," atklājusi Kalniņa, kura uz slimnīcu pēc Fogeles pieprasījuma atvedusi arī mācītāju, lai viņš uzklausītu grēksūdzi.

Pēc tās Fogele draudzenei sūdzējusies, ka viņai bijis grūti runāt, jo traucējis klepus. "Viņa izteicās, ka tas, "kas sēdējis iekšā", nav ļāvis ar mācītāju runāt."

19. jūlijā Fogele vesta mājās no slimnīcas, bet pēc nedēļas viņu bija plānots ievietot sociālās aprūpes centrā Ozolniekos. Mājupceļā viņi iebraukuši lielveikalā, kur Inta iepirkusies par 154 eiro, un tad draugi viņu aizveduši mājās.

Nākamajā rītā Kalniņa ieradusies apraudzīt slimnieci, bet bijis jau par vēlu.

"Viņa gulēja uz grīdas pozā, kādā bēbītis dzimst," žurnālam "Kas Jauns" atklājusi ģimenes draudzene.

Foto: DELFI
Ar Fogeles vārdu saistīts arī kāds sens traģisks notikums – 1995. gada decembrī viņas vadītā automašīna pie VEF tilta uzbrauca uz trotuāra un notrieca vairākus gājējus - viena sieviete no gūtajām traumām slimnīcā mira, bet trīs gājēji guva traumas.

Fogeles asinīs toreiz tika konstatētas 1,7 promiles alkohola, bet tiesas lēmums bija saudzīgs - sievietei piesprieda nosacītu brīvības atņemšanu uz četriem gadiem un uz pieciem gadiem atņēma autovadītājas apliecību.

Pēc Fogeles aiziešanas mūžībā patiesību par toreizējiem notikumiem atklājis viņas draugs, horeogrāfs Leons Zviedris. Viņš izdevumam "Kas Jauns" pastāstījis, ka līdz pat šai dienai jūtas līdzvainīgs notikušajā.

Abi liktenīgajā naktī iepazinušies Valdemāra ielā notiekošā privātā ballītē, un rīta pusē, kad Zviedris posies mājup, Fogele piedāvājusi viņu aizvest. Lai gan Zviedris iebildis, jo Inta bijusi iereibusi, viņa nav atkāpusies un abi devušies ceļā.

"Aizveda mani uz Teiku, bet pati brauca atpakaļ uz Valdemāra ielu. Un tad pie "nelaimīgā" VEF tilta viņa iemiga, un notika tas, ko visi jau zina," traģiskās nakts notikumus atklājis Leons.

Abi vienojušies šo notikumu gaitu saglabāt noslēpumā, bet tagad, pēc Fogeles nāves, Zviedris nolēmis atvieglot sirdsapziņu.

Jau vēstīts, ka pēdējās atvadas no Fogeles norisināsies trešdien, 27. jūlijā, Rīgas krematorijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!