Foto: Publicitātes foto
Vairums sieviešu fanātiski rūpējas par saviem matiem, kopj tos, mazgā, žāvē, krāso, loko, cirto, balina, taisno, un tikai retā iedomājas, kādas priekšrocības ir sievietēm – plikgalvēm.

Taču ir sievietes, kuras labprāt šķiras no savas galvas rotas, lai gan bieži vien uz ne pārāk ilgu laiku, kā, piemēram, aktrises, kurām plika galva ir kādas lomas specifika.

Šī iemesla dēļ savulaik "uz nullīti" ir noskuvusies Demija Mūra, Natālija Portmena, Sintija Niksone, Keita Blanšeta, Elena Peidža un, protams, Riplija no Svešo sāgas - aktrise Sigurnija Vīvere.

Taču ir arī nopietnāki iemesli, piemēram, ķīmijterapija onkoloģisko saslimšanu gadījumā vai īslaicīgs prāta aptumsums, kāds savulaik uzbrauka dziedātājai Britnijai Spīrsai.

Bet ir arī tādas sievietes, kas asociējas tieši ar savu plikgalvību, piemēram, dziedātāja Šaineda O'Konora vai britu grupas Skunk Anansie vokāliste Skina.

"Kad man dzīvē kaut kas noiet greizi vai pēkšņi gribas kaut ko mainīt, eju uz vannas istabu, ņemu skuveklīti un noskuju matus uz nullīti," savulaik kādā intervijā izteicās modes māksliniece Šeila.

Starp latviešu sievietēm viņa šajā plikgalvju galerijā ir kopā ar LieniCandy, kura 2008. gadā šādi bija plānojusi uzsākt "jaunu dzīvi", un jauno aktrisi Antu Aizupi, kura ar skūšanos savu dzīvi padarīja jautrāku.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!