Foto: Annika Haas, Igaunijas Valsts prezidenta kanceleja

Sestdien, 2. janvārī, skaistajā Hallistes Svētās Annas baznīcā gredzenus mija Igaunijas prezidents Tomass Hendriks Ilvess un latviešu ierēdne Ieva Kupce (abi attēlā), un īsi pēc lielā notikuma Igaunijas Valsts prezidenta kanceleja ļāvusi ielūkoties šaurā ģimenes un draugu lokā notikušajā ceremonijā.

Kā vēsta prezidenta kanceleja, pēc laulībām līgava pieņēmusi vīra uzvārdu un kļuvusi par Ievu Ilvesu, bet Igaunijas mediji priecājas, ka tagad igauņiem atkal ir sava pirmā lēdija.

Jau ziņots, ka Ilvesu un Kupci laulāja divi mācītāji - Marko Tijtus un Krists Kalniņš - un ceremonija norisinājās trīs valodās.

"Pēdējo pusgadu man blakus ir gudra, valdzinoša un skaista sieviete, un tagad mēs esam savienojuši savas dzīves," pēc laulību ceremonijas atzinis Ilvess.

Viņa līgava nav slēpusi, ka ir ļoti laimīga un pateicīga visiem, kuri viņiem vēl labu.

Kā vēsta Igaunijas DELFI, prezidenta kanceleja preses paziņojumā īpaši uzsvērusi, ka abiem jaunlaulātajiem nav kopīgu bērnu - igauņu medijos virmoja runas, ka Kupces jaunākās atvases tēvs varētu būt Ilvess, un līdz šim oficiāls komentārs nebija sniegts.

38 gadus vecā Ieva audzina 13 gadus veco dēlu Ralfu un divus gadus veco meitiņu Izabellu, kuras tēvs, kā agrāk informēja prezidenta kanceleja, ir miris no smagas slimības.

Tiek ziņots, ka pēc laulībām jaunā Ilvesa kundze turpinās darbu Latvijas Aizsardzības ministrijā. Šī iemesla dēļ viņa arī ir atteikusies no kompensācijām, kas pienākas Igaunijas prezidenta laulātajai draudzenei, tomēr gadījumos, kad tas būs nepieciešams, viņa pildīs oficiālos pirmās lēdijas pienākumus, pavadot vīru.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!