Svētdien karalienes Elizabetes Otrās lauku īpašumā aizvadītas princeses Šarlotes kristības, kas noritējušas ģimenes lokā.

Netālu no baznīcas pulcējās simtiem Lielbritānijas iedzīvotāju un viesu, kas vēlējās savām acīm redzēt kaut nelielu daļu no tradīcijām piesātinātās kristību ceremonijas.

Deviņas nedēļas vecā princese ieradās antīkos bērnu ratiņos, sava vecākā brāļa Džordža un vecāku pavadībā. Džordžs bija tērpts kostīmā, kas ļoti atgādināja tērpu, kādā bija ģērbies viņa tēvs Viljams, kad pirms 30 gadiem pirmo reizi slimnīcā apciemoja savu jaundzimušo brāli Hariju.

Savukārt princese Šarlote bija ģērbta tajā pašā tērpā, kurā tika kristīts princis Džordžs. Tas veidots kā kopija tērpam, ko savās kristībās valkāja karalienes Viktorijas vecākā meita 1841. gadā. Līdz pat 2008. gadam savās kristībās oriģinālo tērpu vilka pilnīgi visi karaliskās ģimenes bērni.

Tāpat, sekojot tradīcijai, kristībās tika izmantots ūdens no Jordānas upes, kurā saskaņā ar kristīgo kanonu tika kristīts Jānis Kristītājs.

16. gadsimtā celtajā Svētās Magdalēnas baznīcā, kur noritēja ceremonija, 1961. gadā tika kristīta arī Šarlotes vecmāmiņa princese Diāna.

Kā vēstīts, mazulītes vecāki - princis Viljams un Kembridžas hercogiene Katrīna -Šarlotei izvēlējušies piecus krustvecākus - Viljama māsīcu Loru Felousu, Katrīnas brālēnu Ādamu Midltonu, hercogienes draudzeni Sofiju Kārteri, kā arī Viljama draugus Tomasu van Straubenzu un Džeimsu Mīdu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!