Foto: Privātais arhīvs
11. novembrī Latvija atzīmēja Lāčplēša dienu, un brīvības cīņās kritušos pieminēja arī pašmāju slavenības, piepildot sociālos tīklus ar patriotisma pilnām bildēm.

Lāčplēša dienas godināšanā Latvijas slavenības pārsteidza ar jaunu pieeju. Ja visos citos godos zvaigznes savus sociālo tīklus sekotājus sveic, galvenokārt izrādot paši sevi uz kādu svētku dekorāciju fona, šoreiz zvaigznes pašas bildēties nerāvās, bet godināja dzimteni.

Intars Busulis atceres dienā savā Instagram profilā ievietoja bildi ar Latvijas karogu un trim zvaigznēm, parakstot ar tekstu: "Gods kalpot Latvijai!"

Liela daļa pašmāju slavenību devās nolikt svecīti pie Rīgas pils mūra vai pie Brīvības pieminekļa, ar saviem attēliem sociālajos tīklos mudinot uz šādu soli arī fanus. Māra Upmane-Holšteine Instagram ievietoja bildi ar savu meitiņu pie svecīšu sienas, parakstot bildi ar tekstu "mana Latvija".

Arī dzejnieks un ierakstu kompānijas boss Guntars Račs devās nolikt svecīti, bet viņa uzmanību vairāk piesaistīja fakts, ka pie liesmiņu tūkstošiem jau dežūrē ugunsdzēsēji. Ar bildi no svecīšu nolikšanas vietas mājās palikušos iepriecināja arī modes eksperts Deniss Ševeļovs, dziedātājs Dons, modele Karlīna Caune, dejotājs Eldars Salvis Ozoliņš.

Svecīti nolika arī Valsts prezidents Raimonds Vējonis ar kundzi. Dīdžejs [Ex] da Bass atceres dienu pieminēja ar iedegtām lāpām, bet mūziķis Kaspars Zlidnis pauda prieku, ka Aizsardzības Ministrijas un Nacionālo Bruņoto spēku militārā spēle Jaunie Rīgas Sargi jau septīto gadu pulcē tūkstošiem Latvijas skolēnu.

Bērnu modes blogere Santa Bindemane atgādināja, ka zīmīgajā dienā jārotājas un jārotā bērni ar Latvijas karodziņu piespraudītēm, bet mūziķis Arvīds Berķis atgādināja, ka svecīti katrs var iedegt arī savā logā.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!