Foto: LETA

Kopš populārās Radio SWH rīta programmas BB brokastis aizstājošā raidījuma Rīta svīta pirmās pārraides aizritējusi jau nedēļa, un Radio SWH jaunā ētera balss Zane Stocka (attēlā), kura ik rītu strādā kopā ar Andri Freidenfeldu jeb Fredi, stāsta, kā iejutusies jaunajā amatā.

"Lai gan man līdz šim nav bijis nekādas pieredzes ar darbu radio tiešajā ēterā, ar katru dienu pilnveidoju savas prasmes arvien vairāk un arī radio darba specifiku izprotu arvien labāk.

Protams, pašai sevi ir ļoti grūti vērtēt un analizēt. Tādēļ es jautāju apkārtējiem cilvēkiem, kas ir klausījušies ēteru, lai viņi iesaka, ko uzlabot vai pamainīt manā raidījuma vadīšanas manierē.

Man ir svarīgs to cilvēku viedoklis, kuri ir kaut cik zinoši konkrētajā jomā un saprot, kas un kā jādara, savukārt tos, kuri ir nekompetenti un par galveno uzdevumu ir izvirzījuši pārējo noniecināšanu, galvā neņemu," sarunā ar DELFI Izklaide stāsta Zane.

Tāpat jaunā ētera balss, kas paralēli darbam radio darbojas arī kā aktrise un dīdžejmeitene, jau ir iejutusies jaunajā dienas ritmā.

"Lai gan mostos ar vairākiem modinātājiem, un pirmais no tiem atskan jau pulksten četros piecdesmit, agrā celšanās man problēmas nesagādā.

Reizēm, ja pa dienu nav nekas jādara, paguļu divas vai trīs stundas, lai atjaunotu spēkus, tādēļ kopumā jūtos labi," priecājas jaunā radio raidījuma vadītāja.

Neraugoties uz samērā ātro adaptēšanos jaunajā darba vietā, ar neparedzētām grūtībām, kas traucējušas pilnībā atdoties darbam, Zane sastapusies jau pirmajā Rīta svītas raidījumā, izlasot interneta lietotāju bargo kritiku.

"Mana lielākā kļūda, ko izdarīju jau pirmajā darba dienā, bija ētera laikā ieiet kādā no interneta ziņu portāliem un palasīt cilvēku sarkastiskos un nežēlīgos komentārus, kas veltīti gan man, gan jaunajam radio raidījumam kopumā.

Tas momentā nosita to azartu, kas manī bija sākumā. Rezultātā negatīvās emocijas tik ļoti pārņēma manu darbību un mani pašu, ka vienkārši sēdēju ar kamolu kaklā un nevarēju neko darīt lietas labā," ar rūgtumu atminas Zane.

"Pirmais trieciens bija samērā pamatīgs, jo par rakstīto ļoti pārdzīvoju ne tikai es pati, bet arī mani tuvinieki, īpaši mamma.

Es nesaprotu, kā var būt tik nenovīdīgi cilvēki, kas atļaujas rakstīt tādas lietas, tomēr tai pat laikā neuzdrošinās zem sevis teiktā parakstīties ar savu vārdu un uzvārdu! Ja jau esat tik gudri, lai izteiktos komentāros, tad atklājiet arī savu identitāti!

Tie cilvēki, kas augu dienu anonīmi sēž internetā, rakstot šos komentārus un gūstot no tā kaifu, pat iedomāties nevar, ko viņi ar šo nievājošo, dzēlīgo un negatīvo attieksmi var nodarīt tam cilvēkam, par ko viņi raksta.

Viņi ne mirkli neaizdomājas, kā jūtas tie, par kuriem tiek rakstītas visas šīs nejaucības un preteklības, ar ko tiek piesārņots internets! Manuprāt, tā ir īsta tumsonības, aprobežotības un absolūta izglītības trūkuma pazīme!" sašutumu pauž jaunā ētera balss.

"Neraugoties uz sākotnējo šoku, no šī emocionālā trieciena atkopos ļoti ātri un nu par to visu vairs neliekos ne zinis. Arī parunājot ar kolēģiem un citiem cilvēkiem, visi kā viens teica: "Nelasi to!"

Tā arī esmu apņēmusies darīt, un lai tie cilvēki turpina savā starpā runāt un aprunāt pārējos, es par to vairs neizrādīšu ne mazāko interesi. Ar šādiem informācijas atkritumiem nav vērts bojāt savu garastāvokli, jo patiesībā jau tu esi bezspēcīgs, lasot komentārus par sevi, un rezultātā ir vien sabojāta oma.

Tādēļ uz komentāriem vairs nereaģēju, un lai tie cilvēki raksta, ko grib! Man ir pilnīgi vienalga! Ar šādu attieksmi dodoties ēterā, es ar katru dienu jūtos arvien labāk, un, protams, krājas arī mana darba pieredze," piebilst Zane.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!