Foto: Picture Agency/Publicitātes foto/AFP/Scanpix/LETA
Atskatoties uz aizgājušo gadu, jāatzīst, ka ne vienmēr viss notika tik gludi, kā plānots un iecerēts. Arī Latvijas šovbiznesā uzvirmoja vairāki gana skaļi trači un tracīši, kas lika trīt mēles un satrauca prātus. "Delfi Izklaide" piedāvā atskatīties uz dažiem no tiem.

Pārāk frivola Ukrainai

Foto: DELFI
Ikreiz, kad kāds Latvijā jau zināms izpildītājs izmēģina spēkus kādā ārzemju šovā, cilvēkos uzvirmo divējādas jūtas – ja paveicas, tad, protams, ir pamats lepoties, bet, ja nesanāk, tad izskan skaļas nievas par ēnas mešanu uz Latvijas vārdu.
Šoruden lielu uzmanību izpelnījās Latvijā populārā dīdžejmeitene un dziedātāja Liene Ušakova jeb vienkārši Seksīgā Lee, kura bija nolēmusi piedalīties Ukrainas "X Faktorā". Par vietu šajā šovā, kā zināms, cīņa ir liela, un Lienei bija izdevies tikt tik tālu, ka viņas priekšnesumu pirmajā atlases kārtā parāda arī televizoru ekrānos.

Tiesa, pēc tā Liene izpelnījas asu kritiku par savu frivolo uzvedību, un daļa pārmetumu tika arī viņas izskatam, ko ne viens vien skatītājs vērtēja kā vecumam neatbilstošu.

Diemžēl drīz vien jau arī tapa zināms, ka spilgtajai latviešu skatuves māksliniecei nav izdevies iekļūt šova nākamajā kārtā.

Par ātru pat vienradzim

Foto: AP/Scanpix/LETA

Arī šajā gada atskatā nav iespējams iztikt bez mūsu basketbola vienradža Kristapa Porziņģa, kurš īsi pirms atgriešanās ASV sagādāja nepatīkamu pārsteigumu daudziem, kam šķita – puisis ir pārāk labs, lai būtu īsts.

Septembrī Latviju pāršalca vēsts, ka Porziņģim atņemtas autovadītāja tiesības. Drīz vien jau arī tapa zināms, ka uz pusgadu bez tiesībām sportists palicis pārgalvīgas braukšanas dēļ – viņš traucies ar 170 km/h.

Kamēr vieni nosodoši rauca pieres, pamatoti norādot, ka daudzu bērnu un jauniešu elks šādi nerāda labu piemēru, atradās arī krietns pulciņš Porziņģa aizstāvju, kuri norādīja – sportista pēda ir tik liela, ka viņš pat nejūt savas mazās mašīnītes gāzes pedāli.

Pats basketbolists gan par šādu pavērsienu, šķiet, īpaši neskuma un nesen ASV jau dižojās uz jauna spēkrata jumta.

Ar citu slavenu latviešu stāstiem par Ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumiem iespējams iepazīties šeit.

Ardievu, Leon! Sveiks, Muižniek!

Foto: Publicitātes foto

Vēl nebijām lāga attapušies no jaunā gada sagaidīšanas ballītēm, kad tapa zināms – pienācis gals visu laiku populārākajam latviešu seriālam "UgunsGrēks". 17. sezonas tas bija priecējis ar kolorītiem varoņiem un neticamiem pavērsieniem, bet tagad bija pienācis laiks atvadām.

Tās bija krāšņas – TV ekrānos skanēja kāzu zvani, bet reālajā dzīvē radošā komanda un aktieri līksmoja lielā ballē, tomēr skumjas pēc Mildiņas, Zentiņas, Gunāra, Helēnītes un citiem tas nespēja mazināt.

Vieta gan tukša nepalika, un drīz vien "UgunsGrēku" aizvietoja "Svešā seja". Tiesa, vēl aizvien daudzi nespēj aptvert, ka arī tajā starp galveno lomu atveidotājiem ir "UgunsGrēka" rekordists Ģirts Ķesteris, kurš ticis pie kupla matu ērkuļa un dēvējams par Rihardu Muižnieku (šeit var iepazīties ar visiem galvenajiem "Svešās sejas" varoņiem").

Vai Linda Leen ir par blondu?

Foto: Picture Agency
Kad tapa zināms, ka cīņā par ceļazīmi uz 2017. gada "Eirovīziju" konkursa "Supernova" ietvaros piedalīsies arī pieredzes bagātā Linda Leen, "dīvāna eksperti" sarosījās, un, kad pienāca tiešraides, viņu ilgas arī tika attaisnotas.

No visiem "Supernovas" dalībniekiem tieši Lindai sociālajos tīklos un interneta komentāros tika vislielākā dzēlību deva, un kritizēts tika viss – kādam viņa bija par blondu, citam šķita pārāk brūna, daudzus izbrīnīja ietērps un, protams, pelts tika arī viņas vokālais sniegums.

Lai gan bija cilvēki, kuri pēc "Supernovas" dalībnieku izziņošanas steidza kliegt, ka rezultāts ir labi zināms un Linda jau var kravāt čemodānus uz Kijevu, viss izvērtās citādi. Skatītāju simpātijas dziedātājai tā arī neizdevās iekarot, bet pēc šova viņas vārds tika ierauts nelāgā skandālā – viņa tika vainota tajā, ka nav norēķinājusies ar rotkali, kurš viņai gatavoja konkursa "Supernova" iespaidīgos aksesuārus, bet pati skatuves māksliniece pārmetumus noraidīja.

Penis uz "Eirovīzijas" skatuves

Foto: Vida Press

Tiem, kuri uz sitiena nespēj atcerēties, kas Latviju 2017. gadā pārstāvēja "Eirovīzijā", atgādinām – tā bija grupa "Triānas parks", kas jau daudzkārt bija centusies tikt pie šīs iespējas.

Pēc krāsainā šova un jūsmīgajām ekspertu atsauksmēm par muzikālās apvienības solistes Agneses Rakovskas vokālajām spējām ne viens vien jau klusībā sapņoja par nākamā gada "Eirovīzijas" uzņemšanu Latvijā, bet sekoja smaga vilšanās.

Pēc diviem veiksmīgiem gadiem, kad mūsu pārstāvjiem bija izdevies iekļūt lielajā finālā, "Triānas parkam" nepaveicās – grupa savā pusfinālā palika pēdējie –, un Raimonds Pauls jau atkal mudināja iepauzēt ar piedalīšanos starptautiskajā konkursā.

Tiesa, "Triānas parks" kļuva par pirmajiem no Latvijas pārstāvjiem, kuru priekšnesumā rūdītākie "Eirovīzijas" fani bija saskatījuši vīriešu dzimumlocekli, bet Latvijas delegācija steidza šo pārpratumu risināt. Grupas vizuālais tēls arī neguva gaidīto atsaucību – sliktāk tērpto "Eirovīzijas" dalībnieku topā "Triānas parks" ieņēma otro vietu.

Tracis un plastikāta zvaigznes Cēsīs

Foto: Publicitātes foto

Pamanāmā jezgā šovasar bija ierauts Cēsu vārds. Populārais latviešu muzikālo jokdaru duets "Transleiteris", maija izskaņā sniedzot interviju ietekmīgā ASV medija "CBS Sports" šovā "Gio&Jones", uzaicināja tā vadītājus uz savu uzstāšanos Cēsīs.

Bijušais NFL līgas spēlētājs Braiens Džonss un radio personība Gregs Džianoti Cēsīm veltīja kārtīgu devu dzēlību, pēc internetā atrastām bildītēm spriežot, ka Cēsīs valda 14. gadsimts un pilsētas iedzīvotāji nodarbojas ar Svētā grāla meklēšanu, bet "Transleitera" puiši jau nebūs tie, kuri paliks atbildi parādā.

Viņi uzņēma video, kurā Džianoti un Džonsa plastikāta figūras tika izvestas izglītojošā un izklaidējošā ekskursijā pa Cēsīm, tas kļuva par lielu hitu, un beigu beigās mērķis bija sasniegts – abas amerikāņu radio zvaigznes atvainojās par Cēsu izsmiešanu.

Nesmukumi skaistuma pasaulē

Foto: F64
Kad 2016. gadā tradīcijām bagātā pašmāju skaistumkonkursa "Mis un misters Latvija" organizēšanu uzņēmās jauna komanda, tika solīts konkursam atgriezt kādreizējo popularitāti un spozmi. Ar to gan tik raiti nevedās.

Pēc tam, kad Rīgā bija vērtēti paši skaistākie Latvijas jaunieši, rīkotāji izvēlējās 16 finālistus, bet drīz vien no viņu pulciņa trīs tika izslēgti – trijotne pārlieku vieglprātīgi bija izturējusies pret gatavošanos sīvajai dailes un talantu sacensībai.

Konkursa fani pacietīgi gaidīja finālu, kas bija solīts augustā, bet viss beidzās ar vilšanos – novembra vidū tapa zināms, ka konkurss klusi atcelts.

Palīdzība vai izmantošana? Jezga ap sociālo šovu

Foto: DELFI

Kad oktobra vidū startēja telekanāla "STV Pirmā!" skaļi pieteiktais sociālais raidījums "Caur ērkšķiem uz...", daudzi šausminājās, kā kaut ko tādu var rādīt TV ekrānos. Viedokļi gan dalījās, un netrūka skatītāju, kuri ar saprotošu interesi sekoja līdzi desmit dzīvē gana daudz pārdzīvojušu sieviešu ceļam uz, iespējams, labāku dzīvi.

Iespējams, šovs nebūtu guvis tādu rezonansi, ja nebūtu bijusi resursu centra sievietēm "Marta" publiskā vēstule par iespējamiem ētikas un tiesību pārkāpumiem projektā. Pēc tās šova dalībnieces pauda neizpratni un sarūgtinājumu par vēstulē lasīto un pieprasīja atvainošanos, bet sabiedrībā uzvirmoja diskusija par daudzus satraukušo jautājumu – vai dalībnieču skarbie stāsti, pieredzes un vājības gluži vienkārši netiek izmantoti reitingu celšanai.

Dalībnieces pašas uzsvēra, ka šovs pozitīvi mainījis viņu dzīves, un neslēpa – viņas aizskāruši "Martas" vēstulē izteiktie apgalvojumi, kas apšauba sieviešu spriestspēju un diskriminē dalībnieces, norādot uz "sociālās riska grupas" zemo izglītības līmeni, paužot aizdomas, ka viņas nespēj pieņemt adekvātus lēmumus un cieš no psihiska vai garīga rakstura traucējumiem.

Vairāk par šova dalībniecēm un tā notikumiem iespējams lasīt šeit.

Ronaldu un daiļaviņa Rīgā

Foto: Privātais arhīvs/AFP/Scanpix

Šo noteikti nevar ierindot kategorijā "Gada zaudējumi", bet pamatīgu satraukumu tas radīja gan – viesojoties Rīgā, portugāļu futbolists Krištianu Ronaldu kādai vietējai daiļaviņai bija izrādījis īpašu godu.

Futbola portāls "101greatgoals.com" steidza vēstīt, ka latviešu modele Vera Alohno tikusi pie īpaša ielūguma – pats Ronaldu viņu uzaicinājis uz Rīgā notiekošo Portugāles un Latvijas spēli.

Ar ielūgumu Vera padalījusies "Instagram" tīklā, un, lai gan tā foto izdzēsts īsi pēc publicēšanas, manīgie sociālo tīklu sekotāji to jau bija pamanījuši, liekot uzvirmot runu mutulim un izskanēt minējumiem, kā daiļava tikusi pie ielūguma.

Vai "Olas" grauj policijas prestižu?

Foto: Publicitātes foto
Martā pašmāju izklaides lauciņā pamatīgu troksni sacēla grupas "Olas" un dziedošā policista Nikolaja Puzikova pirmais kopīgais veikums – dziesma "Policists", kam sadarbībā ar Rīgas pašvaldības policiju (RPP) bija tapis arī videoklips.

Drīz vien pēc klipa publiskošanas sabiedrībā uzvirmoja diskusija par videoklipa vēstījumu, jo klipa varoņu vicināšanās ar ieročiem un minikleitiņā tērptas daiļavas apčamdīšana radīja visai neierastu priekšstatu par policistu ikdienas darbu.

Tiesa, gan pašas "Olas", gan RPP pārstāvis iespējamās bažas par policijas prestiža graušanu vai resursu izšķērdēšanu steidza kliedēt.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!