Foto: Privātais arhīvs

Pazīstamā dizainere Kristīne Deimon (attēlā), kura ir sava otrā bērniņa gaidībās, atklāj, ka nupat izgājusi cauri īstai ellei Latvijas ārstu nekompetences dēļ. Deimon spriež – ātrās palīdzības dakteru nekompetences dēļ viņa varējusi pat pazaudēt mazuli.

"Aizvakar vakarā sajutos slikti. Nodomāju, ka kārtējais grūtniecības nelabums vai kas tamlīdzīgs. Visu nakti puncim bija velkoša sajūta, līdz no rīta ap septiņiem pamodos ar nelabumu. Padomāju - nu, labi, nekas jauns.

Kad stundas laikā trīs reizes vēmu, zvanīju dakterei un jautāju, ko darīt, jo nekad man nav bijusi tāda vemšana. Daktere teica, lai saucot neatliekamo medicīnisko palīdzību, jo nepieciešams nodot analīzes, ņemot vērā, ka man rit ceturtais grūtniecības mēnesis, lai pārliecinātos, ka mazulim viss labi.

Nodomāju vēl pagaidīt, varbūt rimsies. Bet, kad līdz pēcpusdienai novēmu nonstopā pārdesmit reizes, izsaucu neatliekamo palīdzību. Esmu gana izturīga pret sāpēm un dažādiem pārbaudījumiem, bet kam tādam mans organisms nebija gatavs," sarunā ar DELFI Izklaidi stāsta dizainere.

Ieradušies ārsti un uzreiz konstatējuši, ka Deimon ir toksikoze un nekādas zāles nav nepieciešamas. "Jo ģimenē visi esot veseli, un, ja grūtniece un vemj, tad gan jau toksikoze. Tā viņi aizbrauca. Man turpinājās nelabumi un neomulīga sajūta vēderā, citu pazīmju nebija. Līdz vakaram nelabumi rimās.

Šodien, aizbraucot pie ārstes, daktere konstatēja, ka man bija pārtikas saindēšanas, kuras rezultāts varēja būt arī savādāks! Daktere vēl nobrīnījās, ka mani neaizveda uz slimnīcu taisīt analīzes.

Ārstu vienaldzība ir neaptverama! Tik neprofesionāli! Tāda vienaldzība pret cilvēkiem! Es taču varēju pazaudēt mazuli, ja, pasarg' Dievs, būtu bijis trakāk," šausminās Deimon.

Viņa atklāj, ka nekas vēl nav beidzies - dizainerei joprojām ir nelabi un viņa baidās, ka tik nav jādzer antibiotikas. Māksliniece Facebook izplatījusi publisku paziņojumu, kurā apšauba Latvijas ārstu kompetenci un brīdina citas grūtnieces.

"Es zināju, ka mūsu Latvijā ārsti, īpaši neatliekamās palīdzības, ir nekompetenti, bet ka tādā līmenī, lai sajauktu pārtikas saindēšanos ar toksikozi.... Tas varēja man vai manam bērniņam beigties letāli, ņemot vērā, kādu elli es piedzīvoju, pārdesmit reizes vemdama dažu stundu laikā, kā rezultātā nācās izsaukt neatliekamo palīdzību.

Praktikanti iebāzti un tik nostāda savas diagnozes, jo, redz, tu esi grūtniece, no kā gan cita tu varēji vēl vemt," par ārstu nevērīgo attieksmi pret topošajām māmiņām sašutusi dizainere.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!