Foto: Privātais arhīvs/Toms Norde

Māksliniece Ieva Bondare, kuru var uzskatīt par vienu no simpātiskākajām un šarmantākajām sievietēm Latvijā, neapmeklē kosmetologu, sejas ādu kopj tikai ar ūdeni, un labu izskatu iegūst nodarbojoties ar to, kas patīk. Ikdienā viņa savu ārējo veidolu uzlabo vien ar nedaudziem trikiem, un ir pārliecināta, ka skaistākais grims ir dabisks mirdzums acīs.

"Mīlu tīru ūdeni, bet nemīlu krēmus, jo, kolīdz uzlieku kaut ko uz sejas, tā jūtu – traucē. Man arī nav kosmetologa, jo es tādu neapmeklēju. Nevaru teikt, ka man patiktu, ka kāds aiztiek manu seju. Uz skaistumkopšanas saloniem neeju, vienīgais sevis uzpošanas minimums, ko uzticu meistariem, ir frizieris, manikīrs un pedikīrs," pastāsta Bondare, kura dod priekšroku dabīgam un veselīgam izskatam.

Viņasprāt, visefektīvākais līdzeklis, kā iegūt starojošu sejas ādu, ir darīt sev tīkamas lietas, kustēties un ēst veselīgi.

"Es daudz laika pavadu svaigā gaisā un nodarbojos ar to, kas patīk – tas atspoguļojas manā sejā. Ir daudz jāsporto, jāskrien, jābrauc ar riteni, jāpeldas. Katru dienu ēdu augļus, dārzeņus, meža gaļu. Lai labi izskatītos, veselīga uztura patēriņš ir ļoti svarīgs, jo tas ietekmē gan sejas krāsu, gan veselību kopumā."

Savu jaunavīgo un dzirkstošo izskatu Bondare tulko arī ar labiem gēniem. Vienlīdz svarīgi ir kontaktēties ar patīkamiem un iedvesmojošiem cilvēkiem.

Vienīgais krēms bez pēcsauļošanās losjona, ko lieto Bondare, ir roku krēms ar kaņepēm. Bez tā ikdienā iztikt būtu grūti, jo, tā kā viņa ir gleznotāja, rokas ne vienmēr ir priecīgas par eļļas krāsu radīto ietekmi uz ādu. Krēms esot gadiem ilgi novērtēta un pārbaudīta vērtība, līdzīgi kā Bondares mīļākais kosmētikas zīmols "Chanel". No tā viņas somiņā ir smaržas, acu tuša, lūpu krāsa un acu zīmulis. Profesionālus matu kopšanas līdzekļus Bondare principā nelieto.

Foto: DELFI
"Mati man ir ļoti, ļoti biezi – reizēm liekas, ka par biezu. Es cenšos tos nebojāt ar pārāk biežu mazgāšanu, veidošanu, žāvēšanu."

Bondare uzskata, ka tiem, kuri dzīvo Latvijā, ir ļoti paveicies ar klimatu. Viņa no sirds izbauda visus četrus gadalaikus un tiem piemītošās laika apstākļu īpašības. Piemēram, ziemas sezonā tiek baudītas garas un spirdzinošas pastaigas, bet vasarā – peldes "veselīgiem minerāliem bagātajā Baltijas jūrā".

Dabīgā skaistuma īpašniece Bondare neatbalsta mākslīgu ķirurģisku iejaukšanos un plastiskās operācijas, ja vien tām nav medicīnisks pamatojums.

"Es esmu kategoriski pret tādām lietām. Arī citām sievietēm iesaku ar to nepārspīlēt, jo saviem mīļajiem un patiesi tuvajiem – vīram, bērniem – tas nebūt nav galvenais. Jāatceras, ka neviena ārējā izskata uzlabošanas procedūra nevar radīt patiesu mirdzumu acīs, kurš arī veido simpātiska cilvēka ārieni," ar savu pārliecību iepazīstina šarmantā māksliniece Bondare.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!