Foto: LETA
Jaunā Igaunijas pirmā lēdija – Latvijas Aizsardzības ministrijas ierēdne Ieva Kupce, kura pēc kāzām pieņēma vīra uzvārdu – sniegusi savu pirmo interviju televīzijā, kurā padalījusies ar dažiem īpaši privātiem faktiem.

Intervijā Igaunijas televīzijas raidījumam Kahekõne viņa atklājusi, kā Tomass Hendriks Ilvess viņu bildinājis.

"Jā, tas bija ļoti īpašs mirklis un īpašs notikums. Mēs abi mēģinājām saprast, vai tas būtu pareizais solis.

Pirmo reizi viņš šādu ideju pieminēja brīdī, kad es tīrīju sēnes. Es atjokoju pretī ar sēni, un viņš to neiztulkoja kā nē, bet kā iespējamu jā nākotnē.

Protams, viņš to bija domājis nopietni, un es par to esmu ļoti priecīga. Vēlāk viņš lūdza manu roku jau ar saderināšanās gredzenu un nometies uz viena ceļa. Man tas bija ļoti emocionāls mirklis," privātajās atmiņās dalījusies Ilvesa.

"Simboliskiem soļiem mūsu dzīvē ir liela nozīmē. Esmu ļoti priecīga un pateicīga, ka viņš izvēlējās savas jūtas un uzticību paust šādā veidā," atzinusi Ieva.

Lai gan iepriekš bija izskanējis, ka Kupce pēc laulībām nepildīs pirmās lēdijas oficiālos pienākumus, intervijā viņa paskaidrojusi savu nostāju.

Pirmkārt, protams, viņa esot Tomasa dzīvesbiedre, un tā ir viņas galvenā loma. Tāpat viņa ir māte, bet arī pirmās lēdijas pienākumus viņa labprāt pildīšot.

"Es saprotu, ka esmu kļuvusi par Tomasa ne tikai kā indivīda, bet arī kā prezidenta sievu, un esmu priecīga, ka man ir jauni pienākumi un iespējas mācīties šo lomu," intervijā stāstījusi Ieva.

Sarunā tika pieminēti arī Ievas bērni, bet Igaunijas pirmā lēdija nosprauda robežas - lai gan viņa saprot igauņu mediju un sabiedrības interesi par savām atvasēm, tā viņai esot pārāk personīga tēma publiskai apspriešanai, un viņa ļoti vēlas pasargāt bērnus no liekas uzmanības.

Tā kā vēl aizvien nerimst runas par to, ka Ilvesa kundzes jaunākā bērna - divus gadus vecās meitas Izabellas - tēvs varētu būt Ilvess, viņa noliegusi, ka šīm baumām būtu jebkāds pamats.

"Liekot roku uz sirds, es varu teikt, ka mana meita nav Igaunijas prezidenta bērns. Viņa ir no manām iepriekšējām attiecībām, bet viņas tēvs diemžēl vairs nevar viņu aizstāvēt, jo vairs nav starp mums," emocionāli Igaunijas tautai paziņoja Ilvesa.

Sīkākus komentārus viņa nav sniegusi - šo jautājumu sieviete neapspriež pat ar saviem tuviem draugiem, tāpēc cer uz sabiedrības sapratni.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!