Foto: DELFI

Igaunijas prezidents Tomass Hendriks Ilvess sociālās saziņas vietnēs paziņojis, ka gadījumā, ja apprecēsies ar savu līgavu - Latvijas ierēdni Ievu Kupci - pirms beidzas viņa amata termiņš, Kupce atteiksies no kompensācijām, kuras pēc likuma saņem Igaunijas prezidenta sieva.

Sociālās saziņas vietnēs Ilvess rakstīja, ka sabiedrībai ir kļuvis zināms par viņa saderināšanos ar Kupci.

"Mūsu elektroniskā pasta kastītes un mobilos telefonus piepilda apsveikumi, par kuriem esam pateicīgi, tomēr ir arī riskanti jautājumi. Lūdzu, dodiet mums laiku, lai pieņemtu lēmumus," norādīja Ilvess.

"Tomēr es zinu, ka gadījumā, ja mēs apprecēsimies līdz mana prezidenta amata termiņa beigām, Ieva joprojām strādās līdzšinējā jomā. Tādēļ ir pāragri runāt par to, ka viņai vajadzīgas papildu kompensācijas, viņa atteiksies no jebkāda veida pārstāvniecības, no sekretāra un dienesta mašīnas," klāstīja Igaunijas prezidents.

Jau vēstīts, ka Ilvess, kurš pavasarī šķīra savu otro laulību, novembra vidū ir saderinājies ar Latvijas ierēdni Kupci.

Ieva Kupce ir Latvijas Aizsardzības ministrijas Nacionālās kiberdrošības politikas koordinācijas nodaļas vadītāja. Viņa ir strādājuši dažādās institūcijās ārlietu un drošības politikas jomā Latvijā un NATO, pievēršoties drošības, demokrātijas un cilvēktiesību jautājumiem.

2012. gadā viņa absolvēja profesionālās pilnveides programmu Džonsa Hopkinsa universitātē Vašingtonā un pēc atgriešanās Latvijā bija Aizsardzības ministrijas valsts sekretāra padomniece. Viņa arī koordinēja NATO Stratēģiskās komunikācijas izcilības centra ("StratCom") izveidi Rīgā.

1952. gadā dzimušais Ilvess un 1968. gadā dzimusī Evelīna Inta-Lambota, kas pēc laulībām pieņēma uzvārdu Ilvesa, apprecējās 2004. gadā - gadu pēc savas meitas nākšanas pasaulē. Abiem tā bija otrā laulība. Ilvesam no pirmās laulības ar amerikāņu psiholoģi Meriju Buloku ir 1987. gadā dzimis dēls Lūkass Kristjans un meita Jūlija, kas dzimusi 1992. gadā.

Ilvesa amata termiņš beigsies nākamgad augustā. Pagaidām nav zināms, kad ir plānotas viņa un Kupces kāzas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!