Foto: F64
Viena no populārākajām Latvijas sportistēm, vieglatlēte Ineta Radēviča (attēlā) atzinusies, ka neizslēdz iespēju kļūt par mājsaimnieci, bet, lai to darītu, ar vienu bērniņu esot par maz, tādēļ sportiste sapņo par vēl vienas atvases laišanu pasaulē.

Radēviča savulaik bija precējusies ar vieglatlētu Viktoru Lāci, bet tagad viņa ir precējusies ar Krievijas hokejistu Pjotru Ščastļiviju un audzina gandrīz trīs gadus veco dēliņu Marku. Sportistes pastāvīgā dzīvesvieta ir Maskavā, bet liela daļa laika paiet, lidojot uz Ufu, kur spēlē viņas laulātais draugs.

"Tagad gan vīrs biežāk ierodas pie mums, jo bērnam grūtāk izturēt garo lidojumu. Citreiz es viena pie Pjotra dodos. Galvenais ir nevis tas, vai man ir brīva diena, bet vai tā ir viņam. Tāpēc, kad man saka - beigsi sportot un beidzot varēsiet būt kopā -, man jāiebilst: tikai tad, kad Pjotrs beigs spēlēt hokeju, mēs būsim kopā," intervijā žurnālam Ieva stāstījusi Radēviča.

Neraugoties uz atšķirtību no vīra, sportiste atzīst, ka sapņo par vēl vienas atvasītes laišanu pasaulē - Radēviča ļoti vēlas meitiņu.

"Tas pašlaik ir mans sapnis - otrs bērns, meitiņa. Zinu, ka man kā sportistei pienāktos runāt par olimpisko medaļu. Taču tas ir plāns, mērķis; manuprāt, medaļa ir kaut kas praktisks, bet, ja par sapni runā, tad uzreiz saku - meitiņa.

Pašlaik tā jūtos, ka varētu kādu laiku būt mājsaimniece, rūpēties par savu ģimeni. Taču tad ar vienu bērnu ir par maz, noteikti vajag vairākus," prātojusi sportiste.

Stāstot par dēliņu Marku, Radēviča atzinusi, ka ikdienā dzīvot atšķirti no bērna tēva kļūstot arvien grūtāk - viņa gan piekrīt uzskatam, ka pārim nevajadzētu diendienā būt visu laiku kopā, tomēr puika paaugoties arvien biežāk skumstot pēc tēva.

Ar savu pirmdzimto Radēviča sarunājoties krieviski. "Markam ir divi gadi un astoņi mēneši, bet viņš vēl slikti runā. Tāpēc nolēmām, kad paaugsies un labi runās krieviski, pieslēgsim citas valodas," par dēliņa audzināšanu stāstījusi sportiste un pati ar nožēlu atzinusi, ka prot tikai trīs valodas.

"Diemžēl pašlaik man visgrūtāk ir tieši ar latviešu valodu. Ikdienā to nelietoju un nevaru izteikties skaistā, bagātīgā valodā, kā gribētu," nožēlu paudusi Radēviča, bet atzinusi, ka Latvija viņai patīk.

"Man patīk, ka esmu latviete, man patīk te dzīvot. Nemāku pateikt, taču jūtas, kas man ir pret Latviju, ir kas vairāk par patīk. Tāpēc turpmāk gribu būt vairāk saistīta ar Latviju. Ceru, ka dzīve tā iegrozīsies, ka arī mani bērnu būs saistīti ar Latviju," Ievai stāstījusi sportiste.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!