Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Aizvadītajā nedēļā par ASV prezidenta Donalda Trampa administrācijas komunikācijas direktori kļuva Houpa Hiksa – nieka 28 gadus veca bijusī modele, kas ierindojas starp uzticamākajiem Trampa komandas dalībniekiem.

Pusaudzes gados Houpa darbojās kā modele un piedalījās gan modes zīmolu kampaņās, gan gozējās uz grāmatu vākiem. Tāpat skolas un studiju gados viņa nopietni aizrāvusies ar lakrosu, bet savu karjeru, sekojot vecāku un vecvecāku piemēram, viņa izvēlējusies saistīt ar sabiedriskajām attiecībām.

Divus gadus pēc studiju pabeigšanas par viņas klienti sabiedrisko attiecību uzņēmumā "Hiltzik Strategies" kļuva Ivanka Trampa, un Hiksa strādāja gan pie viņas modes līnijas kampaņas, gan citiem Trampu projektiem.

Divus gadus vēlāk viņa uzsāka darbu jau pašā Trampu ģimenes uzņēmumā, un par viņas galveno pienākumu, rosoties Trampa tornī, kļuva Ivankas modes zīmola izstrāde un popularizēšana, kā arī darbs pie interneta veikala.

Nepagāja ilgs laiks, kad Donalds Tramps tolaik vien 26 gadus veco sievieti padarīja par savu preses sekretāri.

"Es apsveru domu cīnīties par prezidenta amatu, un tu būsi mana preses sekretāre," tā Hiksa intervijā žurnālam "New York" citējusi tagadējā ASV vadītāja teikto viņai 2015. gada janvārī.

Tā jaunā sieviete bez pieredzes politiskajā vidē kļuva par dāmu, kas Trampa kampaņas laikā noteica, ar kuriem žurnālistiem viņš runās, bet kuriem intervijas atteiks. Tāpat viņa pierakstīja Trampa tvītus, tiesa, publicēšanu uzticot vēl kādam trešajam cilvēkam.

Kampaņa Hiksai gan arī dārgi maksāja – tās dēļ viņa izšķīrās no mīļotā vīrieša, ar kuru bija kopā sešus gadus.

Pērnā gada decembrī tapa zināms, ka uzticamā Hiksa turpinās darbu prezidenta administrācijā kā Baltā nama stratēģiskās komunikācijas direktore. Tas bija jaunizveidots amats, un, kā vēstīja ārvalstu prese, viņa saņēma vienu no lielākajām algām Baltajā namā – aptuveni 179 tūkstošus ASV dolāru gadā.

Jūlijā no amata Trampa komandā tika atbrīvots prezidenta administrācijas komunikācijas direktors Antonijs Skaramuči, un aizvadītajā nedēļā tika paziņots – uz laiku šajā amatā iecelta Hiksa, kura raksturota kā viena no Trampam uzticamākajiem cilvēkiem.

Par daiļās jaunās dāmas uzticību Trampam liecina tēlainais apraksts, ko viņa prezidentam bija veltījusi šī gada pavasarī izplatītā preses paziņojumā.

"Trampam ir pievilcīga personība, un viņš izstaro pozitīvu enerģiju, kas iedvesmo cilvēkus ap viņu. Viņam ir nepārspējamas prasmes komunicēt ar cilvēkiem, vienalga, vai viņš runā istabā, kurā ir trīs cilvēki, vai stadionā, kur pulcējušies 30 tūkstoši. Savas dzīves laikā viņš ir izveidojis daudz lielisku attiecību un pret ikvienu izturas ar respektu. Viņš ir izcils ar lielisku humora izjūtu un apbrīnojamu spēju likt cilvēkiem justies īpašiem un iedvesmot viņus paveikt vairāk, nekā šķitis iespējami," bija rakstīts Hiksas atbildes paziņojumā izdevumam "The Washington Post".

"Viņa ir nedaudz kautrīga, bet tas nekas, jo viņa ir patiešām talantīga," savu palīdzi raksturojis pats Tramps, un klīst runas, ka Houpa ir viena no retajiem cilvēkiem, kas prot tikt galā ar prezidenta mainīgo noskaņojumu.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!