Foto: LETA

Pērn rudenī daudzus pārsteidza vēsts, ka populārais dažādu pašmāju pasākumu producents Juris Millers ir kļuvis par tēvu – viņa dēls Rūdolfs pasaulē nāca 2016. gada 20. augustā. Tiesa, dzīve iegrozījusies tā, ka viņam liegts tikties ar savu atvasi.

Pirmdien, 20. augustā, Millera dēls svinēja otro dzimšanas dienu, un mazā Rūdolfa svētkos producents "Twitter" tīklā publicējis apsveikumu, kurā atklājis, ka joprojām nav saticis savu bērnu.

"Šī diena man ir īpaša – pirms diviem gadiem manā dzīvē ienāca Rūdolfs. Lai arī Latvijas tiesu sistēmas kļūdas un mātes rīcības dēļ joprojām neesam tikušies, zini – drīz tas notiks un tētis tevi mīl!" vēstījis producents, kurš savu dēlu pēdējoreiz redzēja vien dažas dienas pēc piedzimšanas.

Millers izdevumam "Privātā Dzīve" pērn atklāja, ka viņam ar tolaik vien gadu un dažus mēnešus vecā dēliņa mammu kopdzīve nav bijusi, bet viņus vienojis tas, ka abiem nav izdevies tikt pie bērniņa. Šis fakts viņus abus satuvinājis. "Ja divi cilvēki par to ir sapņojuši, tad kāpēc to neizdarīt," toreiz stāstīja producents.

Kā apgalvoja Millers, visu mazuļa gaidīšanas laiku viņam ar sievieti bijusi ļoti laba komunikācija, viņš no Māras regulāri saņēmis ultrasonogrāfijas attēlus, pircis dažādas lietiņas un mēbeles, kas nepieciešamas mazulim. Lai gan abi nedzīvoja kopā, Māra nereti pie viņa viesojusies.

Vēlāk, kad Māra, vēl gaidībās būdama, pārcēlusies uz jaunu dzīvesvietu, Juris uzzinājis, ka viņai ir attiecības ar sievieti. Tiesa, viņš pret šo faktu izturējies toleranti, tomēr drīz vien sekojis nepatīkams pārsteigums – pēc mazuļa nākšanas pasaulē Māra uzstājusi, ka "bērnam būs divas mātes", un, izrakstoties no Dzemdību nama, dokumentos tēva vārda vietā tika ievilkta svītriņa, bet vēlāk tur tika ierakstīts cita vīrieša vārds.

Pēc tam Māra bloķēja jebkādus saziņas mēģinājumus. Millers vērsās tiesā, bet pirmajā instancē un apgabaltiesā viņa prasība par bērna paternitātes noteikšanu tika noraidīta. Tad producents vērsās Augstākajā tiesā, un pērn jūlijā veikts DNS tests apliecināja, ka viņš ir mazuļa tēvs.

Lai gan aizvadītā gada oktobra sākumā viņš ar tiesas spriedumu oficiāli tika atzīts par puisēna tēti, bērna māte nevēlējās, lai Millers tiktos ar dēlu, un iesniedza apelācijas sūdzību.

Millers toreiz presei stāstīja, ka nevēlas radīt skandālu, tomēr viņš ļoti grib, lai dēliņš uzzinātu, ka tēvs par viņu cīnās. "Ja es negribētu par viņu rūpēties, tā būtu cita lieta, taču man bērns nozīmē visu! Bet viņa māte nepamatoti domā, ka es bērnam varētu nodarīt ko sliktu," toreiz sacīja Millers.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!