Foto: DELFI
Latvija aizvadītajā diennaktī piedzīvoja spēcīgāko vētru, kāda pēdējos gados bijusi. Tas, protams, ir tik ievērojams notikums, ka viedokli par notikušo, redzēto un izjusto steidza izteikt katrs sevis cienošs sociālo tīklu lietotājs. Arī populārie latvieši neklusēja un naski vīteroja.

Lai gan jaunā dziedātāja Adelīna Jureviča jeb Adelly izskatās pēc trauslas būtnes, no vētras viņa nebaidās. Mūziķe mikroblogu vietnē Twitter saviem sekotājiem paziņoja, ka nesaprot, kādēļ sacelta tik liela ažiotāža - tāds mazs pūtiens vien esot bijis. Meitene drosmīgi rakstīja, ka labprāt pastaigātos gar jūru un aicināja citus nebūt "mīzējiem".

Savukārt jaunā dziedātāja Kristīne Miljone jeb Crystal vīteroja pa tiešo no Baltijas jūras. Kā zināms, mūziķe strādā uz Tallink kuģa un, pēc viņas vārdiem, jūrā esot "bišķiņ šūpojis". Tiesa, vētra jaunietei izbīli neradīja, un viņa pat to izbaudīja.

Negantais vējš lika saausīties arī TV3 ziņu vadītājam Arnim Krauzem, kurš, kā jau tas pienākas žurnālistam, ar lielu interesei sekoja līdzi tam, ko cilvēki par vētru rakstījuši sociālajos tīklos. Pētot tautiešu ierakstus tviterī, viņš nonāca pie vairākiem secinājumiem.

"Tvitera meklētājā ierakstīju "vētra" un "elektrība", lai sekotu vētras ziņām. Tomēr ierakstot "bļa.." un "pizģ.." var uzzināt krietni vairāk," it kā pa jokam, it kā nopietni vēstīja Krauze.

Interesanti, ka tieši sievietes vētras laikā publiskajā telpā pauda vislielāko drosmi - skaistumkonkursu dalībniece un organizatore Liene Skulme tviterī publicēja bildi, lai apliecinātu, ka vētra viņai nav šķērslis, lai dotos naksnīgā pastaigā pa Pārdaugavu.


Pastaigā kopā ar savu ģimeni devās arī bijusī televīzijas "seja" Liene Bērziņa, kura ziņoja, ka debesis ir skaidras un gaiss ir silts.

Savukārt par "pašmāju reklāmas guru" dēvētais Ēriks Stendzenieks (attēlā) vētru devās vērot uz Kolku, taču stiprā vēja dēļ ciematiņa benzīntanks nedarbojās, kā rezultātā reklāmas sfēras darbonim nācās palikt ar tukšu bāciņu.


Orkāns raisījis pārdomas arī aktierim Andrim Bulim, kurš asprātīgi vīteroja, ko, diez, valdība šodien sastrādās, kamēr visi jūsmo par vētru.

Kamēr Bulis uztraucās par valdību, dziedātājai un šova Okartes skatuve bijušajai dalībniecei Anitai Intaitei jeb Košajai daudz lielākas bažas radīja putniņi. Mikroblogu vietnē Twitter meitene pauda cerību, ka mazie lidonīšu ir labi paslēpušies, jo vētra esot ļoti skaļa un kaislīga.

Savukārt pilnīgi nekādas emocija vētra neraisīja mūziķa Sanda Kiopa dvēselē. Kamēr citi šausminājās par orkānu, viņš cilāja hantelītes un malkoja šokolādes proteīna kokteili ar banāniem, kurš, kā vēstīja mūziķis, esot garšojis daudz labāk par baltkrievu šņabīti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!