Foto: Vida Press

Portugāles futbola izlases spēlētājs, Madrides "Real" uzbrucējs Krištianu Ronaldu (attēlā) jau gadiem ilgi tiek dēvēts par vienu no seksīgākajiem un pievilcīgākajiem sportistiem pasaulē. Laika gaitā viņam piedēvēti mīlas sakari ar neskaitāmām daiļavām, taču tagad viņa vārds izskanējis neglaimojošā gaismā – atlēts iepinies izvarošanas skandālā.

Vācu izdevums "Der Spiegel" aizvadītās nedēļas izskaņā gaismā cēla satraucošu pagātnes noslēpumu. Tika vēstīts, ka 2009. gada vasarā kādā Lasvegasas luksusa viesnīcas numuriņā Ronaldu kādu meiteni ar varu piespiedis viņu seksuāli apmierināt.

Laikraksts ziņoja, ka daiļava futbolistu vēlāk apsūdzējusi izvarošanā, bet Ronaldu ar meiteni panācis vienošanos – 2010. gadā viņš savam upurim par klusēšanu samaksājis 375 tūkstošus ASV dolāru. Lai gan cietušās vārds netika izpausts, izdevums vēstīja, ka tā rīcībā ir informācija par viņas identitāti.

Tiesa, drīz pēc izvarošanas skandāla uzvirmošanas Ronaldu pārstāvji steiguši paziņot, ka šī vēsts ir safabricētas, "atbaidošas un nežēlīgas apsūdzības" un ka tiks darīts visu iespējamo, lai sportista aptraipītā reputācija tiktu uzspodrināta.

""Der Spiegel" publicēja garu rakstu par izvarošanas apsūdzību pret Krištianu Ronaldu, kas it kā izvirzīta 2009. gadā, pirms aptuveni astoņiem gadiem.

Raksts ir nekas cits, kā žurnālistikas daiļliteratūra. Iespējamais upuris ir atteicies apstiprināt šo apsūdzību patiesumu.

Laikraksts savu ziņu ir balstījis uz neparakstītiem dokumentiem, kuros iesaistītās puses nav identificētas, uz e-pastiem starp juristiem, kuru darbs neattiecas uz Krištianu Ronaldu un kuru autentiskumu viņš nevar apliecināt, un vēstuli, kuru upuris it kā nosūtījis Krištianu, bet viņš nekad nav saņēmis," izdevums "Independent" citējis futbolista pārstāvju oficiālo paziņojumu.

Tāpat paziņojumā teikts, ka "Der Spiegel" nāksies atbildēt par nepatiesu baumu izplatīšanu. "Apsūdzības ir nepatiesas, un Krištianu Ronaldu ir gatavs reaģēt. Apsūdzības par izvarošanu ir pretīgas un aizvainojošas, un futbols nepieļaus, ka tās sagandē viņa reputāciju."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!