Foto: AFP/Scanpix
31. augustā apritēs 20 gadi, kopš mūžībā devusies Velsas princese, lēdija Diāna Spensere (attēlā). Šomēnes atklātībā nonākusi līdz šim nepublicēta vēstule, kuru viņa savulaik rakstījusi savam tuvam draugam, dizainerim Dadlijam Poplakam.

Izdevums "The Telegraph" ziņo, ka vēstuli, kas nosūtīta 1991. gada decembrī, kāds privāts kolekcionārs nolēmis pārdot ar izsoļu nama "Dominic Winter Book Auction" starpniecību. Jāatzīmē, ka tās saņēmējs Dadlijs Poplaks nomira 74 gadu vecumā 2005. gadā.

Līdz šim nepublicētā vēstule tapusi ļoti zīmīgā laikā – pāris mēnešus pirms 1992. gadā tika izdota visnotaļ skandalozā slavenību biogrāfa Endrū Mortona sarakstītā grāmata "Diana: Her True Story", kurā atspoguļota princeses trauksmainā dzīve un sarežģītās mīlas attiecības ar princi Čārlzu.

Mortons pēc grāmatas iznākšanas medijiem klāstīja, ka informāciju par Diānas privāto dzīvi viņš saņēmis no viņai pietuvinātām personām. Savukārt pēc lēdijas traģiskās nāves, kas notika 1997. gadā, viņš atzina, ka arī princese pati viņam piegādājusi informāciju.

Savukārt nesen publiskotā vēstule apliecina, ka neilgi pirms plašu ažiotāžu raisījušās grāmatas iznākšanas Diāna jutusies nomākta, nesaprasta un atstumta.

"Tagad, kad es redzu, kas sagaidīs šo valsti un ģimeni, es jūtos izolētāka vairāk nekā jebkad agrāk," "The Telegraph" citējis Diānas rakstīto.

"Pēdējos gados es esmu izgājusi pašattīstības programmu, kas man palīdzējusi vairāk izprast tos, kuri cieš, un tos, kuriem nepieciešama mīlestība un atbalsts – gan nespējnieku patversmēs, gan uz ielas.

Es jūtu, ka tu man tici, Dadlij, un tu pat nespēj iedomāties, cik ļoti daudz man tas nozīmē, jo apkārtējie mani nemitīgi pārprot," savu draugu uzrunājusi Diāna.

Izsoļu nama pārstāvis Kriss Alburijs atklātībā nonākušo vēstuli raksturojis kā visnotaļ smeldzīgu.

"Laikā, kad izjuka viņas laulība un viņa tikko Mortonam bija izklāstījusi savu versiju par "karalisko dzīvi", viņai noteikti bija sajūta, ka Vindzoru ģimene viņu atstumj. Viņa apzinājās, ka džins pavisam drīz tiks izlaists no burvju lampas un tas viņas dzīvi izmainīs vai nu uz labu vai sliktu," savu komentāru sniedzis Alburijs.

Kā vēsta mediji, izsole norisināsies 25. janvārī. Vēstules sākumcena būs 800 britu mārciņu (aptuveni 926 eiro).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!