Foto: F64

Populārā latviešu estrādes māksliniece Olga Rajecka nesen pavilka uz zoba dziedātāju Lieni Greifāni, pavēstot, ka viņai par saviem panākumiem jāsaka liels paldies bagātam mecenātam – uzņēmējam Jūlijam Krūmiņam (abi attēlā). Tagad Liene izskaidrojusi, kāpēc vairākkārt lūgusi palīdzību turīgajam kungam.

Krūmiņš aizvadītajā nedēļā intervijā raidījuma "Rampas ugunis" vadītājam Andrim Kivičam neslēpa, ka viņš nesen izpalīdzējis Greifānei, kura šobrīd mācās Vissavienības Valsts Kinematogrāfijas institūtā Maskavā. Liene viņam lūgusi atbalstu, jo dārgajā pilsētā neesot viegli savilkt galus kopā, tāpēc viņš sazvanījies ar Krievijas dziedātāju Grigoriju Ļepsu, un mākslinieks apsolījis latviešu dziedātāju pieņemt savā kvartetā.

Savukārt neilgi pēc uzņēmēja publiskajām atklāsmēm Olga Rajecka pie Lienes foto no kādas uzstāšanās Maskavā steidza viņai norādīt, ka par saviem sasniegumiem Krievijā viņai jāpasakās bagātajam mecenātam Jūlijam Krūmiņam. Greifāne nepalika atbildi parādā – viņa estrādes mākslinieci aicināja nemest plinti krūmos un arī uzprasīt, lai viņu iepazīstina ar kādu no Maskavas.

Greifāne: Jūlijs Krūmiņš man ir kā tētis

Foto: DELFI

"Tajā komentārā jau viss ir uzrakstīts. No bandītiem nevar ņemt naudu!" šonedēļ izdevumam "Privātā Dzīve" Greifānei veltītos pārmetumus komentējusi Rajecka.

Savu komentāru izdevumam sniegusi arī Greifāne. Viņa paskaidrojusi, ka Olgas domas viņai esot vienaldzīgas. Dziedātaja nemaz nenoliedz, ka miljonārs Krūmiņš viņai laiku pa laikam izpalīdz, taču tāpat viss esot jāsasniedz pašai.

"Jā, Jūlijs mani ir atbalstījis, viņš ticēja maniem trakajiem sapņiem. Pat tad, kad neviens neticēja, viņš man ieteica vienkārši iet un darīt. Jūlijs man ir kā tētis – gan rājis, gan mācījis, gan palīdzējis ar padomu, gan arī finansiāli atbalstījis manu dalību konkursā "Jaunais vilnis" un albuma izdošanu.

Jūlijs mani iepazīstināja ar profesoru Borisu Krištulu, pie kura braucu gatavoties iestājeksāmeniem institūtā," skaidrojusi Greifāne, piebilstot, ka Jūlijs neesot no tiem cilvēkiem, kas mētājas ar naudu – tie cilvēki, kas viņam ir nozīmīgi, nekad tāpat vien neko no viņa nesaņemot.

"Viss ir jānopelna. Jūlijs lieliski spēj iedrošināt, palīdzēt ar kontaktiem, iepazīstināt, taču rezultāts būs jāsasniedz pašai", uzsvērusi Greifāne.

Mūziķe atzinusi, ka viņai ar miljonāru esot lieliskas attiecības un ļoti ciena viņu. Abu draudzība esot sākusies pirms aptuveni pieciem gadiem, kad Greifāne piedalījusies konkursā "Jaunais vilnis". Dziedātāju toreiz piemeklējušas likstas ar skatuves tērpiem, bet ar Krūmiņa palīdzību problēmas ātri vien atrisinātas.

Pateicībā par palīdzību viņa savam labdarim pat uzdāvinājusi vienu no konkursā iegūtajiem diplomiem. Arī Krūmiņš izdevumam apstiprinājis, ka Greifāne viņu dēvē par "otru tēvu".

Krūmiņš Greifāni grib padarīt par nākamo Laimu Vaikuli

Foto: LETA

Jūlija Krūmiņš sarunā ar izdevumu "Privātā Dzīve" paudis neizpratni, kāpēc Rajecka pārmetusi Greifānei, ka tā no viņa pieņēmusi palīdzību.

"Tā ir latviešu skaudība. Ja es redzu, ka cilvēkam patiešām ir talants, es labprāt atbalstu. Vai tad tas ir slikti? Kāpēc šajā sakarā tiek pieminēta tikai Greifāne? Jā, Liene patiešām ir talantīga, bet ne vienīgā, kurai palīdzu. Palīdzu arī Elīnai Bukšai, kas jau četrus gadus mācās par manu naudu.

Viņa ir viena no labākajām vijolniecēm un tagad spēlē ar izcilā vijoļmeistara Antonio Stradivari vijoli," stāstījis Krūmiņš.

Viņš arī nav slēpis, ka palīdzējis Greifānei piepildīt sapni par studijām Maskavā. "Es viņai teicu, ka vispirms sevi jāpārbauda un jāpierāda, jo tur uz vienu vietu pretendē 85 cilvēki. Tāpēc nedēļu pirms eksāmeniem izmitināju Lieni pie saviem radiem Maskavā un sazinājos ar profesoru Borisu Krištulu.

Pateicu, ka šī meitene ir ļoti talantīga, un lūdzu, lai viņš viņu pārbauda. Nu Liene jau otro mēnesi mācās Maskavā," skaidrojis Krūmiņš. Viņš arī apstiprinājis, ka izkārtojis Greifānei vietu Grigorija Ļepsa ansamblī, jo tas esot labs veids, kā viņa turpmāk varēs sevi finansiāli nodrošināt.

Krūmiņš atzinis, ka jau agrāk diženiem māksliniekiem ieteicis sadarboties ar Greifāni. Tā, piemēram, miljonārs pamudinājis Laimu Vaikuli paņemt savā paspārnē Lieni, un viņa koncertos Jūrmalā tādējādi esot nopelnījusi vairākus simtus eiro.

Noslēgumā miljonārs piebildis, ka labprāt Greifāni uztaisītu par nākamo Laimu Vaikuli.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!