Foto: Aigars Hibneris
Simpātiskā dizainere un gleznotāja Liene Skulme (attēlā), kuru Latvija iepazina kā skaistumkonkursu dalībnieci un rīkotāju, atklāj vēl kādu savu talantu. Kopā ar senu draugu un kolēģi sporta deju jomā Eldaru Salvi Ozoliņu Liene nodibinājusi deju studiju un no februāra apmācīs lielus un mazus dejotgribētājus.

"Dejoju, kopš sevi atceros - mazliet bērnudārzā, bet nopietni sāku dejām pievērsties skolā no pirmās klases, kad pievienojos sporta deju kolektīvam Pētergailis.

Pētergailis bija Rīgas 3. vidusskolas deju kolektīvs, kurā skolas laikā ir dejojuši arī mans brālis un māsa. Visi trīs esam dejotāji. Brālis Jānis pēc pārtraukuma atkal ir atsācis dejot un savā ziņā iedrošinājis arī mani," DELFI Izklaidei par savu kaislību stāsta Liene.

Mīlestību pret dejām viņai iemācījis skolotājs Vilis Tūbelis, un šo nodarbi viņa ne mirkli nav metusi pie malas - Pētergaiļa dejotāji regulāri tiekas salidojumos. Liene atceras, ka savulaik dejojusi katru dienu, reizēm treniņi notikuši pat vairākas reizes dienā. Brīvdienas un skolas brīvlaiki pagājuši deju nometnēs.

Vēlāk Liene pārgājusi mācīties uz Deju studiju 7 pie pazīstamajiem pedagogiem Agitas un Valērija Mironoviem. Nu Liene gatava nodot zināšanas tālāk.  Kopā ar pedagogu, diplomētu stila dizaineri, pasākumu producentu un savu draugu jau 25 gadus - Eldaru Salvi Ozoliņu, Liene izveidojusi deju studiju Solis augšup.

Kā īpašu studijas rozīnīti abi dejotāji min iespēju tajā bez tradicionālajiem deju stiliem apgūt arī mazliet nepiedienīgos un provokatīvos soļus no pasaulē mīlētās filmas Netīrās dejas. Šis nav Lienes pirmais mēģinājums mācīt dejot arī citiem.

"Gan skolas laikā, gan pēc tam esmu apmācījusi citus dejošanā - bērnus, jauniešus un pieaugušos. Mans pirmais nopietnais darbs bija 16 gados, kad pasniedzu bērniem deju nodarbības bērnudārzā.

Arī tad, kad sāku rīkot vecmāmiņu skaistumkonkursus, pievērsos defilē nodarbību pasniegšanai, biju arī konkursa horeogrāfe," savu pieredzi atklāj dejotāja. Atkal pievērsties savai dzīves kaislībai viņu mudinājusi mīlestība.

"Es atkal pievēršos lietām, kas man patīk, iedvesmo un rada gandarījumu. Kopš manā dzīvē ir ienācis man ļoti svarīgs un tuvs cilvēks, kas mani spārno un liek sev noticēt, šķiet, ka es varu un, galvenais - drīkstu darīt visu, kas man patīk un sagādā prieku. Gan gleznot, gan dejot, un ne tikai to. Mīlestībai piemīt apbrīnojams spēks," iedvesmas pilna ir jaunā deju pasniedzēja.

Viņa aicina jau tagad pieteikties dejot gribētājus, rakstot uz epastu studio@solisaugsup.lv, lai jau februārī ļautos dejošanas priekam.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!