Foto: DELFI.lt
Šoruden viens pēc otra publiski izskan stāsti par šovbiznesa vidē zināmiem un ietekmīgiem vīriem, kuri savu varu un ietekmi izmantojuši, lai uzmāktos industrijas jaunpienācējiem. Nedēļas izskaņā skaļš skandāls satricinājis Lietuvu.

Kā vēsta Lietuvas "Delfi", 25 gadus vecā aktrise Jūlija Steponaitite savā "Facebook" profilā publicējusi atklātu stāstu par to, kā viņai uzmācies populārais lietuviešu filmu režisors Šarūns Barts.

"Pirms pieciem gadiem man seksuāli uzmācās kinorežisors Šarūns Barts," feisbuka ierakstā, ar kuru dalījušies daudzi Lietuvas kultūras dzīves pārstāvji, atzinusi jaunā aktrise.

"Es to turēju noslēpumā, jo man šķita – ja par to neviens neuzzinās, tas nebūs noticis. Bet tā nav taisnība. Ir pienācis laiks pārtraukt klusēšanu un pārstāt izlikties, ka tas nenotiek. Lūdzu, neļausim tam atkārtoties," savā ierakstā vēstījusi Jūlija, pievienojot tam arī tēmturi #Metoo, ar kuru pēdējo nedēļu laikā savus pieredzes stāstus, saskaroties ar seksuālo uzmākšanos, publiskojušas sievietes visā pasaulē.

Kā vēsta Lietuvas "Delfi", pats režisors komentārus presei par izskanējušo apsūdzību nav sniedzis – nevienam žurnālistam nav izdevies ar viņu sazināties.

Foto: Vida Press
Jaunā aktrise atpazīstamību iemantoja pēc 2015. gada filmas "Sangailes vasara", kas tika demonstrēta arī Latvijā, bet Lietuvā saņēmusi kinobalvu "Sudraba dzērve" kā gada labākā filma.

Pēc sava ieraksta publicēšanas Jūlija saņēmusi lielu atbalstu sociālajos tīklos. Viņas ekrāna partnere filmā "Sangailes vasara" Aiste Diržute atzinusi – viņa ir lepna par Jūlijas drosmi.

"Ir pienācis laiks runāt. Es ceru, ka tas iedrošinās arī citas meitenes," vēstījusi Aiste, norādot, ka "Lietuva ir ilgi klusējusi".

53 gadus vecais Šarūns Barts ir viens no zināmākajiem Lietuvas kinorežisoriem, un viņa darbi guvuši arī atzinību ārvalstu kinofestivālos. Režisora 2015. gada filma "Miers mūsu sapņos" pēc izrādīšanas Kannu kinofestivālā pirms diviem gadiem tika demonstrēta arī Rīgas Starptautiskajā kino festivālā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!