Foto: DELFI

Pašmāju Playboy modelei un šova Okartes skatuve bijušajai dalībniecei Lingitai Linai Bopulu (attēlā) atkal nācies saskarties ar cilvēku nepatīkamajiem komentāriem par viņas ādas krāsu. Šis nav pirmais gadījums, kad jaunā censone tiek aizskarta.

Aizvadītajā nedēļā tika publicētas bildes ar Lingitu, kuras tapušas foto projekta Portrait of a Riga Woman ietvaros, kas apkopo dažādu Rīgas sieviešu bildes, kuras vēlāk tiks izdotas foto grāmatā.

"Rīgā taču vairums sieviešu tomēr ir baltas! Nu gan nosaukums," savu viedokli pauž Labo ierakstu studija, kurā, kā vēsta internetā atrodamā informācija, apvienojušies četri Latvijā zināmi mūzikas producenti - Lotars Lodziņš, Jānis Kalve, [Ex] da Bass un Dairis Muižnieks.

"Šis ir projekts, kurā piedalās vairākas Rīgas sievietes. Tiks izdota grāmata ar fotogrāfijām, kurā parādīsies vairāki Rīgas sieviešu tēli. Jā, vairākums ir gan baltas, bet ne visas," savu atbildi sniedz Lingita.

Lai gan fotoprojekta veidotāji arī iesaistījās diskusijā, paužot viedokli, ka šāda domāšana ir gaužām aprobežota un primitīva, Labo ierakstu studija tomēr palika pie tā, ko bija sacījusi - viņiem Rīga nu nemaz nesaistoties ar melnādainiem cilvēkiem.

"Melns ir melns, un tas neraksturo Rīgas sievietes itin nemaz! Mēģini nepārdzīvot!" lakoniski izteicās Labo ierakstu studija.

Pēc šī paziņojuma Lingita sociālajā tīklā Facebook publicēja diezgan garu vēstījumu, kurā tiem, kam ir problēmas ar viņas ādas krāsu, ieteica doties uz mežu nokliegties.

"Šis ir mans Facebook profils, un es priecāšos, ja man vairāk nevajadzēs lasīt negatīvus komentārus par savu ādas krāsu (vienalga kādā aspektā). Ir 21. gadsimts, un Rīgā es neesmu vienīgā sieviete ar tumšāku ādas krāsu.

Man ir prieks, ka projekta vadītāji (idejas autori) to saprot, un piesaistīja mani šim projektam, kuram nosaukumu es neizdomāju, un varbūt pat šādā veidā cenšas parādīt dažādību Rīgas sieviešu vidū.

Ja ir kādas problēmas ar to, iesaku aiziet mežā nokliegties - varbūt vieglāk paliks, kā arī svaigais meža gaiss nāks ikvienam par labu, bet palūgšu nepiegružot manu Facebook profilu ar negācijām," vēstīja Lingita.

Šis nav pirmais gadījums, kad Playboy modelei nācies saskarties ar nepatīkamiem komentāriem par viņas ādas krāsu. Aizvadītā gada septembrī Lingita sava sociālā tīkla Twitter profilā ziņoja, ka kāda rasistiska omīte mēģinājusi viņu padzīt no rindas McDonald's restorānā, jo viņai nepatīkot "melnās".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!