Foto: DELFI

Šonedēļ pirmizrādi piedzīvos LTV veidotais jauniešu seriāls "16+", kurā vienu no galvenajām lomām atveido dažādu pašmāju televīzijas raidījumu un pasākumu vadītājas, radio ētera balss Baibas Sipenieces-Gavares un mākslinieka Aivara Vilipsōna meita Grieta. Viņai tā būs debija kā aktrisei.

Jau vēstīts, ka seriāla mērķauditorija ir jaunieši vecumā no 13 līdz 17 gadiem. Tā režisors ir Uldis Cipsts, savukārt scenārija autori ir Osvalds Zebris un Artis Dobrovoļskis. Stāsta centrā ir seši vidusskolēni, kuri tiek ierauti pašu izraisītu notikumu ķēdē un saskaras ar dažādām grūtībām.

Sipenieces meitai seriālā uzticēta Amandas loma. Grietas atveidotais tēls nemitīgi iekuļas dažādās nepatikšanās. Amanda ir nākusi no bērnunama, ir aizbēgusi no audžuvecākiem un dzīvo kopā ar gados vecāku vīrieti, kurš ir narkodīleris un viņu fiziski iespaido.

Izdevuma "Privātā Dzīve" jaunākajā numurā Grieta pastāstījusi, ka jau kopš bērnības sapņojusi par aktrises karjeru. Šogad viņa mēģinājusi iestāties Latvijas Kultūras akadēmijas aktieru kursā, bet meitenei diemžēl nav paveicies. Šoruden viņa tajā pašā skolā sāka Drāmas un teksta studijas.

Tiesa, sapni par aktrises karjeru Grieta gan nav atmetusi un norādījusi, ka "manī joprojām mīt sapnis par aktrises profesiju, tikai mazliet apslāpētāks".

"Nedomāju, ka, beidzot studijas, kļūšu par dramaturģi. Ja vien vēlme nebūs pārgājusi, iespējams, vēlreiz mēģināšu stāties aktieros," savus nākotnes plānus ieskicējusi Grieta.

Savukārt par to, ka tiek meklēti aktieri jauniešu seriālam, Grieta uzzinājusi no draugiem. "Uz pirmo kastingu devos kopā ar skolasbiedriem, tam sekoja vēl citi, un visbeidzot Amandas lomai tika izraudzītas divas pretendentes. Paspēju jau sakreņķēties, ka šī loma tiks otrai meitenei, bet tad pēkšņi saņēmu zvanu – Amandas lomai esmu izvēlēta es!" atceras Grieta.

Meitene uzsvērusi, ka lomai izraudzīta sava talanta, nevis mammas atpazīstamības dēļ, un norādījusi, ka viņas mammai ar to neesot nekāda sakara. Filmēšanos seriālā Grieta nodēvējusi par vienu no brīnišķīgākajām pieredzēm dzīvē.

Savukārt, taujāta, vai mammas atpazīstamība viņai traucē, Grieta norādījusi, ka gadoties situācijas, kad tā mēdz nedaudz traucēt, tomēr viņa par to nedusmojoties.

"Tas, ka mani dažkārt uztver nevis kā Grietu, bet Baibas meitu, mazliet traucē. Taču nedusmojos. Mana mamma ir brīnišķīgs cilvēks. Man nav, par ko kaunēties, jo nesu labu vārdu. Cilvēki dažkārt pieņem, ka esmu tieši tāda pati kā mana mamma. Tā gluži nav. Esmu pilnīgi cits cilvēks, man ir savas intereses," piebildusi Grieta.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!