Foto: F64
Latvijā populārākā stila eksperte Maija Silova (attēlā) nesen atgriezusies no Spānijas, kur viņa kā goda viešņa jau otro gadu apmeklējusi Madrides modes nedēļas pasākumus, lai dibinātu jaunus darījumu kontaktus un iepazītu Spānijas modes kultūru.

Sarunā ar izklaides portālu Mango Silova atklāj, ka visas redzētās spāņu mākslinieku modes skates bijušas fantastiskas, bet daudz laika žurnālistei paņēmušas arī tikšanās ar ārzemju kolēģiem no Ņujorkas, Maskavas, Londonas un citām metropolēm, jo kopš pirmā Silovas brauciena uz Madrides modes nedēļu šie žurnālisti Silovai kļuvuši par jaukiem paziņām.

Uzturoties Madridē, Silovai daudzo tikšanos un pasākumu dēļ nav bijis laika doties šopingā. "Bija saplānota katra stunda, tādēļ veikaliem neatlika laika, bet uz desmit minūtēm paspēju ieskriet zīmola Prada veikalā un nopirkt mazu somiņu retro stilā. Tas arī bija viss mans loms," smejas Silova, kura Madridē iepirkšanās vietā paguvusi iepazīties ar interesantām modes industrijas personībām, kā arī novērtēt spāņu vīriešu galantumu.  

"Spāņu vīrieši ir ļoti galanti un neuzbāzīgi, un viņi vienmēr ir gatavi palīdzēt bez visādām divdomībām. Piemēram, es tiku iepazīstināta ar ekonomikas zinātņu doktoru, kurš laipni uzaicināja mani un manus draugus uz slavenā Real Madrid futbola kluba spēli, piedāvājot biļetes VIP sektorā bez jebkādas atlīdzības," stāsta Silova, kura gan, zinot biļešu cenas, nav atļāvusies pieņemt tik dāsnu dāvanu.

Silova, viesojoties Madridē, nodibinājusi arī vairākus profesionālus kontaktus. "Viens no nozīmīgākajiem kontaktiem bija modes kompānijas Made in World vēlme iedvesmoties savai nākamā gada pērļu kolekcija, izmantojot manu veidolu," atklāj Silova un skaidro, ka šī kompānija nodrošina rotas vairākiem slaveniem dizaineriem, kuru klienti ir gan aristokrāti, gan pasaules topmodeles un aktrises.

Tāpat Silova tikusies ar vienu no slavenākajiem Spānijas dizaineriem Roberto Verino un viņa komandu, ar kuriem latviešu skaistulei izveidojušās gan biznesa attiecības, gan draudzība, bet sīkāk par sadarbību ar Verino Silova pagaidām stāstīt nevēlas, vien sola, ka tas būs "kaut kas interesants".

Lai  gan Silovas darba pieredze, gan valodas zināšanas un kontakti viņai bez problēmām uzsākt darbu kādā citā valstī, meitene atzīst, ka viņai grūti iedomāties lēmumu pamest darbu.

"Protams, runājot par darba iespējām citā valstī, es nekad nesaku nekad, bet esmu ļoti pieķērusies Latvijai un man ir grūti iztēloties, kā es spētu to pamest. Protams, mūs nevar salīdzināt ar citām Eiropas valstīm, kur žurnālisti ir zelta vērtē un viņiem ir praktiski neierobežotas iespējas un privilēģijas. Madridē tas bija acīmredzams. Katram cilvēkam patīk būt novērtētam," žurnālistu darbu Latvijā un citviet pasaulē salīdzina Silova.

Galerijā neliels ieskats Maijas Silovas braucienā uz Madridi (foto: Silovas privātais arhīvs).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!