Foto: DELFI

Kopš AS "Olainfarm" vadītāja Valērija Maligina nāves pērnā gada decembrī daudz tiek runāts par viņa mantojuma sadali. Viss liecina, ka taisnība izrādījusies tiem, kuri prognozēja – ap to sāksies sīva cīņa.

Pats Maligins testamentā visu savu kustamo un nekustamo īpašumu bija novēlējis meitām, un pēc kāzām ar mākslinieci Elīnu Dzelmi viņš savu pēdējo gribu nebija mainījis. Atraitnei kā neatraidāmajai mantiniecei ir tiesības izprasīt savu daļu, bet līdz šim izskanējusī informācija liek domāt, ka, iespējams, gaidāmi arī tiesu darbi.

Izdevums "Vakara Ziņas" vēsta, ka aizvadītajā nedēļā Elīna, abas Maligina meitas Nika un Irina, kā arī uzņēmēja jaunākās atvases Annas māte Signe Baldere kopā ar pārstāvjiem un zvērinātu tiesu izpildītāju ieradušās aizgājējam piederošajā namā Jūrmalā, lai uzsāktu mantojuma apsardzību.

Kā atraitne atklājusi žurnālam, pirmo reizi pēc vīra nāves ierodoties abu kopīgajā dzīvesvietā, viņu gaidījuši nepatīkami pārsteigumi – pazudušas vairākas ekskluzīvas rotaslietas un uzņēmēja personīgās mantas, kuru kopīgā vērtība, kā liecina "Vakaru ziņu" rīcībā esošā informācija, varētu būt ap 80 tūkstošiem eiro.

Šīs nedēļas sākumā Maligina sieva vērsusies ar iesniegumu Jūrmalas policijā, lūdzot uzsākt kriminālprocesu par pazudušajām vērtslietām.

Kā "Delfi Izklaide" noskaidroja Valsts policijā, Jūrmalas iecirknī ir saņemts Elīnas Maliginas iesniegums par mantu pazušanu un uzsākta resoriskā pārbaude.

"No pirmā stāva pazudušas Valērijam piederošas personiskas lietas, kuras atradās uz žurnālu galdiņa viesistabā netālu no mana vīra nāves vietas, konkrēti, baltā zelta ķēde, baltā zelta krusts, kas rotāts ar dārgakmeņiem – safīriem un briljantiem – (identiska dizaina mazāka izmēra krusts, kas izgatavots vienlaikus, pieder man), zelta ķēde ar zelta krustu, lauvas nags, kas atradās uz dārgmetāla ķēdes, zelta laulības gredzens, kas izgatavots pēc pasūtījuma," atklājusi Elīna.

Lugano#switzerland🇨🇭 #pavasaris 💚💚💚

A post shared by Elina Maligina (@elinamaligina_com) on Mar 18, 2017 at 6:21am PDT

Tāpat nozudusi uzņēmēja iecienītā "Gucci" mugursoma ar aizgājēja maku, bet vairāki Elīnai piederoši vērtīgi pulksteņi pārvietoti uz aizslēgtu telpu, kuras atslēga atradusies pie Maligina vecākās meitas Irinas, kas februāra sākumā kļuva par tēva mantojuma aizgādni.

"Šajā telpā nekad mani pulksteņi nav atradušies, un es nekad tos neesmu tur ievietojusi. Lai konstatētu, kura persona ir pārvietojusi dārglietas un pulksteņus, lūdzu zvērinātu tiesu izpildītāju aizzīmogot šo telpu, un pašreiz ir iespējams konstatēt gan pirkstu nospiedumus, gan bioloģiskās pēdas," žurnālam "Vakara Ziņas" skaidrojusi Maligina atraitne.

Jau vēstīts, ka Elīna Maligina žurnālam "Privātā Dzīve" atklāja, ka pēc vīra nāves viņa tika "faktiski izlikta uz ielas no mūsu ģimenes dzīvesvietas bez mantām, drēbēm, saviem un mana bērna personiskajiem dokumentiem", kā arī norādīja – "lai nodrošinātu Valērija Maligina patiesās pēdējās gribas izpildi, pastāvēs nopietna un ilgstoša tiesvedība".

Foto: DELFI

Atgādinām, ka janvārī nolasītais Maligina testaments bija sastādīts 2016. gada februārī, kad uzņēmējs vēl nebija precējies ar Elīnu. Lai gan bija izskanējušas runas, ka pēc kāzām pēdējā griba mainīta, sievas vārds testamenta nolasīšanā neizskanēja, bet viss īpašums tika novēlēts uzņēmēja trim meitām. Tiesa, kā viena no neatraidāmajiem mantiniekiem atraitne var izprasīt savu neatraidāmo daļu, kas šajā gadījumā ir viena astotā daļa no visas īpašuma vērtības.

Vēl janvārī – pēc Maligina testamenta nolasīšanas – mākslinieces tagad jau bijušais advokāts Mārtiņš Knipšis uz jautājumu, vai Maligina sieva plāno no testamentā minētajiem mantiniekiem izprasīt savu neatraidāmo daļu, "Delfi Izklaidei" sniedza apstiprinošu atbildi.

"Jā, protams, izprasīs, mierīgā ceļā panākot vienošanos ar mantiniekiem par izmaksas kārtību," tālāko klientes rīcību pirms mēneša ieskicēja Knipšis.

Februāra sākumā izplatītajā Maligina abu vecāko meitu paziņojumā bija norādīts, ka viņām "patiesi rūp "Olainfarm" koncerna nākotne".

Foto: Publicitātes foto
"Mēs jau pašlaik esam AS "Olainfarm" mazākuma akcionāres un arī turpmāk vēlamies saistīt savus profesionālās darbības plānus ar AS "Olainfarm" un citiem mūsu ģimenes uzņēmumiem. Mēs ceram, ka arī mūsu jaunākā māsa Anna gribēs saistīt savas gaitas ar uzņēmumu, kā vēlējies tētis," bija teikts Nikas un Irinas paziņojumā, kuru var izlasīt šeit.

"Delfi Izklaide" jau vēstīja, ka pēc vīra nāves Elīna, iespējams, paliks bez 30 gadu jubilejā saņemtās dāvanas – īpaši viņai restaurēta "LuAZ 969M" auto, kas, kā, pasniedzot velti, norādīja pats Maligins, esot tikpat vecs kā jubilāre.

Uzņēmējam palikuši četri neatraidāmie mantinieki – divas jau pilngadību sasniegušās meitas Irina un Nika, kura pērnā gada vasarā Maliginam dāvāja pirmo mazbērnu, jaunākā atvase Anna, kas nāca pasaulē laulībā ar Helmuta Baldera-Sildedža meitu Signi Balderi-Sildedzi, kā arī atraitne Elīna Maligina.

Mantinieku, kreditoru un citu personu, kurām ir tiesības uz Valērija Maligina mantojumu, pieteikšanās noteikta līdz 13. aprīlim, kad testaments stāsies spēkā.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!