Foto: Publicitātes foto/LETA

Šonedēļ tapa zināms par jaunu pavērsienu AS "Olainfarm" vadītāja Valērija Maligina mantojuma lietā – viņa atraitne vērsusies tiesā, lai apstrīdētu vīra testamentu. Kā viens no iemesliem izskanējis pieņēmums, ka Maligina pēdējās gribas akts varētu būt viltots.

"Man nav šaubu par tēva Valērija Maligina pēdējās gribas – testamenta – autentiskumu. Šobrīd neesmu vēl saņēmusi un iepazinusies ar iesniegto prasību tiesā.

Tomēr redzu, ka tiek izmantotas dažādas metodes, tostarp mēģinājums pēkšņi apšaubīt testamentu pusotru mēnesi pēc tā nolasīšanas. Es paļaujos uz tiesas profesionalitāti un respektēju tās darbu," portālam "Delfi" ar savu pārstāvju "Vīlands Associates" starpniecību pavēstīja Maligina vecākā meita Irina, kura februārī kļuva par mantojuma aizgādni.

Jau vēstīts, ka pēc Elīnas Maliginas prasības saņemšanas Rīgas rajona Jūrmalas tiesa ierosinājusi lietu, kas nozīmē – Maligina daudzu miljonu vērtā īpašuma sadale uz nenoteiktu laiku apturēta. Ja testamentā minētās mantinieces – uzņēmēja meitas – un viņa atraitne nepanāks vienošanos, tiesvedība var ieilgt.

Komentējot prasības atzīt par spēkā neesošu Valērija Maligina testamentu iemeslus, Maliginas advokāts Pāvels Rebenoks portālam "Delfi" norādīja – netiek izslēgts pieņēmums, ka janvārī nolasītais testaments varētu būt viltojums. Kā vienu no argumentiem Rebenoks minēja to, ka šādam testamentam "nav jēgas" – laikā, kad tas sagatavots, Maligins nebija precējies un visu viņa īpašumu tāpat mantotu meitas.

"Neticami ir arī tas, ka testaments ir latviešu valodā, bet nekur nav minēts, ka Valērija pēdējā griba būtu tulkota. Viņa latviešu valodas zināšanas nebija tādā līmenī, lai diktētu tik juridiski sarežģītu tekstu," pauda Rebenoks.

Tāpat Elīnas Maliginas advokāts norādīja, ka "ir gan pārliecība, gan pierādījumi tam, ka 2016. gada februārī sastādītais un šī gada janvārī nolasītais Maligina testaments neatspoguļo viņa patieso pēdējo gribu".

"Šie argumenti mums liek domāt, ka testaments nedrīkst stāties spēkā. Ja prasība tiks apmierināta, testamentu atzīs par spēkā neesošu un mantinieki saņems sev pēc likuma pienākošās mantojuma daļas. Tas atbilstu Valērija patiesajai gribai, " sarunā ar "Delfi" uzsvēra Maliginas advokāts.

Runas par saspīlētajām attiecībām starp Maligina sievu un viņa vecākajām meitām Irinu un Niku uzvirmoja drīz pēc uzņēmēja nāves.

Foto: DELFI Elīna Maligina ar apsargiem vīra bēru dienā
Vēlāk Elīna vairākās intervijās pašmāju medijiem atklāja, ka viņas un Valērija vecāko meitu attiecības pēc traģiskā zaudējuma kļuvušas naidīgas, atraitne pēc vīra nāves ir "faktiski izlikta uz ielas". Pēc tam, kad viņa februāra vidū kopā ar pārējām Maligina mantiniecēm tika ielaista vīra Jūrmalas īpašumā, māksliniece vērsās policijā par dažādu vērtslietu pazušanu. Tāpat viņa ir publiski apšaubījusi Irinas kā mantojuma aizgādnes rīcību, kas, kā izdevumam "Privātā Dzīve" norādījusi māksliniece, "nav vērsta ne uz mantojuma saglabāšanu, ne viņas jaunākās māsas Annas interešu nodrošināšanu, bet gan uz personīgo ambīciju apmierināšanu".

"Nevaru komentēt Elīnas Maliginas apgalvojumus un pieņēmumus, kuri nav pamatoti un drīzāk izskatās pēc apzinātas apmelošanas," pēc publiski izskanējušajām Elīnas sūdzībām portālam "Delfi" ar savu pārstāvju "Vīlands Associates" starpniecību norādīja Maligina vecākā meita Irina.

Uzņēmējam palikuši četri neatraidāmie mantinieki – divas jau pilngadību sasniegušās meitas Irina un Nika, kura pērnā gada vasarā Maliginam dāvāja pirmo mazbērnu, jaunākā atvase Anna, kas nāca pasaulē laulībā ar Helmuta Baldera-Sildedža meitu Signi Balderi-Sildedzi, kā arī atraitne Elīna Maligina.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!