Foto: Vida Press

Piektdien, 22. maijā, 45 gadu jubileju atzīmē viena no pasaulē populārākajām modelēm Naomi Kempbela (attēlā), kura slavu iemantojusi ne tikai ar savu dabas doto daili, bet arī šerpo raksturu un prasmi regulāri iekulties dažādos skandālos.

Modeles karjeru tumšādainā Londonā dzimusī daiļava, kura saskaņā ar mātes vēlēšanos nekad nav sastapusi savu tēvu, uzsāka 15 gadu vecumā, un uz panākumiem nebija ilgi jāgaida - Naomi strauji iekaroja modes pasauli.

Viņa uzskatāma par vienu no ietekmīgākajām deviņdesmito gadu modelēm, un kopā ar tādām daiļavām kā Linda Evandželista, Sindija Krouforde, Klaudija Šīfere, Kristija Turlingtone un jauniņā Keita Mosa kļuva par supermodeļu ēras "Lielo sešinieku".

Kempbela izmēģinājusi spēkus arī mūzikā, ierakstot R'n'B stila studijas albumu, kā arī kā aktrise piedalījusies dažos kino un TV projektos, un, protams, gozējoties videoklipos.

Gana interesanta bijusi arī Naomi privātā dzīve - daiļava nekad nav bijusi precējusies, bet starp viņas mīļākajiem bijis bokseris Maiks Taisons un leģendārais aktieris Roberts De Niro, kā arī citi populāri un ietekmīgi kungi, bet bieži vien mediju uzmanību viņa piesaistījusi savas karstasinīgās dabas dēļ.

Laika posmā no 1998. līdz 2008. gadam Kempbela desmit reizes tika apsūdzēta par vardarbību pret saviem darbiniekiem, kolēģiem un pat pret policistiem - viņa diviem kārtībsargiem bija uzklupusi Londonas lidostā un strīda laikā par pazudušu bagāžu palaidusi rokas. Pēc šī konflikta viņai uz visiem laikiem liegtas tiesības lidot ar British Airways kompāniju.

2010. gadā pasauli pāršalca "asiņainā dimanta" skandāls - tapa zināms, ka 1997. gadā Nelsona Mandelas rīkoto labdarības vakariņu laikā viņa vienu no tiem saņēmusi no toreizējā Libērijas prezidenta Čārlza Teilora, kuru vēlāk apsūdzēja kara noziegumos.

Pati Kempbela gan stāstīja, ka viņai maisiņu ar dāvanu nakts vidū atnesuši divi nezināmi vīri un, pieņemot velti, ko viņa pati raksturoja kā "netīra paskata akmentiņus", modele nav zinājusi pasniegtās dāvanas sūtītāju vai izcelsmi.

Par Melno panteru dēvētās modeles pieredze ir arī apliecinājums runām par modes biznesa vētrainajām aizkulisēm - 1999. gadā viņa devās ārstēties no piecus gadus ilgušas kokaīna atkarības, kas, kā viņa vēlāk atzinusi intervijās, piederējās pie tā laika dzīvesveida.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!