Foto: LETA
Augusta sākumā par gana dedzīgi apspriestu tematu daļā sabiedrības kļuva vēsts, ka veselības ministre Anda Čakša ir mātes cerībās. Vienus uztrauca, kas ir gaidāmā bērniņa tēvs, bet citi bija norūpējušies par to, kā grūtniecība ietekmēs ministres pienākumu pildīšanu un vai ir nepieciešams viņai meklēt aizvietotāju.

Kaismīgajās diskusijās tika minēts arī ministres vecums, un tagad intervijā žurnālam "Ieva" Čakša plašāk komentējusi laimīgo notikumu savā dzīvē.

"Ja es teiktu, ka tas nāca kā pārsteigums, no veselības ministres puses tas izklausītos diezgan jocīgi... Protams, ka tas nebija pārsteigums, tas bija ļoti pārdomāts lēmums un gaidāmais bērniņš nāca kā liels prieks," atklājusi ministre.

"Es vēlos, lai cilvēki manu pieredzi uztvertu kā iedrošinājumu, jo mūsu valsts demogrāfiskajai situācijai tas ir ļoti svarīgi. Gribu parādīt arī to, ka nevajag nekritiski uztvert dažādus ierobežojumus, tostarp vecumu – bērni var dzimt arī pēc četrdesmit," atzinusi Čakša.

Ministre jūlijā atzīmēja 43. dzimšanas dienu, bet sarunā ar žurnālu "Ieva" viņa īpaši uzsvērusi - vecāki, kuri ieguvuši zināmu briedumu, bērnam var iedot krietni vairāk nekā jauni vecāki.

"Ja es sevi salīdzinu ar to sievieti, kas biju pirms 20 gadiem, tas ir pilnīgi cits stāsts. Pieredzei ir ļoti liela nozīme," norādījusi Čakša, kurai jau ir pieaudzis dēls Eduards un desmit gadus vecs dēls Andrejs.

Aiz muguras ministrei ir arī divas laulības šķiršanas. Pati Čakša to skaidro "ar savu aktīvo darba dzīvi".

"Šobrīd novērtēju to, ka dzīvoju labās attiecībās, kurās otrs cilvēks akceptē manu ātro dzīves ritmu, manu darbu. Mēs katrs esam citādāks, un labi, ka šodien cilvēki vairs tik ļoti nedala katram dzimumam pierakstītās lomas," spriedusi ministre.

Viņa nav slēpusi – attiecībās viņai vissvarīgākā ir partnerība.

"Gadu gaitā esmu sapratusi, ka otrs cilvēks nav manas laimes avots, bet ka mēs kā partneri kopā varam plānot savu dzīvi," pārdomās intervijā žurnālam "Ieva" dalījusies Čakša, atzīstot, ka gadu gaitā arī daudzas ilūzijas par attiecībām ir zaudētas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!