Foto: F64
Nopietnās nepatikšanās iekūlies starptautisku atzinību guvušais Latvijas modes mākslinieks Atis Artemjevs (attēlā) – viņu un viņa mazo dēlēnu meklē policija.

"Valsts policija lūdz iedzīvotāju palīdzību attēlā redzamā 1979. gadā dzimušā vīrieša meklēšanā.

Attēlā redzamajam vīrietim bāriņtiesa ir pārtraukusi aizgādības tiesības pār dēlu, taču vīrietis, ignorējot bāriņtiesas lēmumu, ar bērnu ir devies nezināmā virzienā.

Bērna pazīmes: piecus gadus vecs, augums ap 109 cm, bija ģērbts zili-sarkanā kreklā, gaiši zilās džinsu biksēs un zilos apavos.

Ikvienu, kurš ir redzējis vai kuram ir kāda informācija par attēlā redzamā vīrieša atrašanās vietu, aicinām nekavējoties ziņot pa tālruni 67086000; 67086044; 27892080 vai 110," teikts Valsts policijas "Facebook" publicētajā uzsaukumā.

"Delfi Izklaides" rīcībā esošā informācija liecina, ka attēlā redzamais vīrietis ir modes mākslinieks Artemjevs, kurš 2011. gadā kļuva par tēti dēlēnam Aleksandram Čārlzam.

Puisēns pasaulē nāca dizainera laulībā ar amerikānieti Laurelu.

Portāls "Skaties" ziņo, ka tēvs atvasi aizvedis no Ventspils krīzes centra aizvadītajā nedēļas nogalē.

Tur saskaņā ar zēna mātes advokāta sniegto informāciju puisēns atradies, jo viņam bijusi nepieciešama rehabilitācijai pēc tam, kad Artemjevs, neinformējot māti, bija izņēmis bērnu no bērnudārza un 39 dienas turējis pie sevis, kamēr mātei bijušas ierobežotas iespējas komunicēt ar savu bērnu.

Pašmāju modes pasaulē Artemjeva vārds skaļāk pēdējo reizi izskanēja 2010. gadā, kad viņš Rīgas modes nedēļas ietvaros demonstrēja savu jaunāko kolekciju. Arī toreiz neiztika bez skandāliem.

Kāds itāļu uzņēmējs modes nedēļas atklāšanā gozējās krekliņā ar uzrakstu "Atis Artemjevs, apmaksā parādu", un vēlāk atklājās, ka latviešu mākslinieks, viesojoties pie šī kunga Itālijā, viņu apzadzis, un itāļu uzņēmējs bija apņēmības pilns no Artemjeva piedzīt parādu.

Iespējams, šī iemesla dēļ savu skati Artemjevs apmeklēja miesassargu pavadībā.

2009. gadā pašmāju tabloīdi vēstīja, ka Artemjevs bija pamanījies pamatīgi saniknot ASV dzīvojošo bijušo modeli Inesi Misāni, kuras viesmīlību dizaineris bija nekaunīgi izmantojis, gandrīz gadu bez maksas mitinoties viņas Malibu mājā un pat ēdot uz bijušās modeles rēķina.

Pirms došanās uz Ameriku Atis Latvijā bija atstājis pamatīgus parādus – 2008. gada pavasarī viņš Rīgā, Berga bazārā atvēra savu pirmo salonu Black, kas pēc pāris mēnešiem tika slēgts, jo mākslinieks savas finansiālās problēmas bija nolēmis atrisināt, bez brīdinājuma pametot Latviju un atstājot šeit gan piekrāptus klientus un draugus, gan nenokārtotas parādsaistības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!