Foto: DELFI

Plašu ažiotāžu šonedēļ izraisījusi vēsts, ka basketbolists Kaspars Kambala vēlēšanu gadā nolēmis iesaistīties politikā un pievienoties partijai "KPV LV". Paziņojums, kuru sportists publicējis "Facebook", izraisījis pretrunīgu vērtējumu, un netrūkst tādu, kas publiski iesmējuši par augumā raženā vīra izteikumiem.

Partijas līderis, Saeimas deputāts Artuss Kaimiņš aptiprināja, ka partijas birojā saņemts Kambalas iesniegums par iestāšanos "KPV LV". Tiesa, taujāts, vai basketbolists kandidēs arī rudenī gaidāmajās Saeimas vēlēšanās, viņš norādīja, ka visus kandidātus nosauks jūlija beigās.

"Es nestāvēšu malā, kad manējos sit! Es braucu mājās palīdzēt savai valstij, redzot, ka Latvija kļūst par represīvu valsti un liek cilvēkus cietumā dēļ viņu politiskajiem uzskatiem un sauc jauniešus uz pratināšanām dēļ dziesmas ievietošanas "youtube" gluži kā PSRS čekas laikos. Aicinu visus nākt palīgā un aizstāvēt mūs kopā! Es pievienojos "kpv.lv" partijai un eju politikā," pirmdien, 23. jūlijā saviem sekotājiem paziņoja Kambala.

Asprāšu sociālajos tīklos netrūkst, un Kambalas paziņojums pirmsvēlēšanu laikā kļuvis par iedvesmas avotu dažādiem jociņiem, kuros ļaudis izsmējuši sportista plānus kļūt par politiķi.

Daži savos spriedumos "Twitter" tīklā bijuši īpaši neganti un apšaubījuši Kambalas prāta spējas, kā arī vīpsnājuši par tiem, kuri sajūsminājušies par basketbolista paziņojumu.

Jau vēstīts, ka Kambala basketbolu spēlējis tādos Eiropas klubos kā Madrides "Real", Kazaņas "UNICS", kā arī vairākos Turcijas klubos. Jāatzīmē, ka 2007. gadā, pēc tam, kad sportists tika pieķerts kokaīna lietošanā, Starptautiskā basketbola federācija viņu diskvalificēja uz 24 mēnešiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!