Foto: Reuters/Scanpix

45 gadus vecā britu supermodele Naomi Kempbela (attēlā pa vidu) jau izsenis pazīstama ar savu šerpo dabu, un aizvadītajā nedēļā Sicīlijas tiesa melnādainajai daiļavai piespriedusi sešu mēnešu cietumsodu par uzbrukumu fotogrāfam.

Incidents norisinājās 2009. gadā. Toreiz Kempbelu vienoja romantiskas attiecības ar krievu miljardieri Vladislavu Doroņinu, un lieki teikt, ka slavenību fotogrāfi nemitīgi pārītim mina uz papēžiem, cenšoties iemūžināt unikālus kadrus.

Toreiz vienam no paparaci pagadījās varens ķēriens - mīlnieki, kuri aizvadīja romantiskas brīvdienas uz jahtas, piestāja Lipāru salās netālu no Sicīlijas krastiem. Slavenību fotogrāfs Gaetano DiDžovanni steidza iemūžināt kadrus, kuros modele un bagātnieks pastaigājas pa vietējo pilsētiņu, taču Naomi ar to nebija mierā un sāka vicināt savu somiņu.

Cīņas karstumā daiļava ar savu auksto ieroci, dārgu dizainera somiņu, pārskrāpēja fotogrāfa aci, un DiDžovanni pievilcīgo modeli iesūdzēja tiesā. Aizvadītajā nedēļā, sešus gadus pēc šī incidenta, Sicīlijas tiesa beidzot paziņojusi spriedumu - Kempbelai nāksies pavadīt cietumā sešus mēnešus.

Kā vēsta ārvalstu mediji, spriedums pamatots ar to, ka fotogrāfam pārskrāpētās acs dēļ nācies vērsties pēc palīdzības pie mediķiem, un arī atkopšanās periods bijis ellīgs - briesmīgais ievainojums dzijis trīs dienas.

Tiesa, 2013. gadā Kempbelas advokātiem izdevās vienoties ar fotogrāfu, lai tas atceļ apsūdzību, taču šīs lietas prokurors pārliecināja DiDžovanni turpināt tiesāšanos, un visbeidzot šis lēmums vainagojies ar panākumiem, jo modelei piespriests reāls cietumsods.

Supermodele pagaidām nav sniegusi nekādus komentārus, taču šī nav pirmā reize, kad Kempbela nonāk kārtības sargu redzeslokā - tā, piemēram, 1998. gadā tiesa daiļavai lika apmeklēt dusmu terapiju, jo skaistule savai personīgajai asistentei iesita pa galvu ar mobilo telefonu.

Savukārt desmit gadus vēlāk pati Kempbela publiski atzinās, ka Londonas Hītrovas lidostā savulaik uzbrukusi policistam. Neizmērojamo dusmu iemesls bijis fakts, ka apkalpojošais personāls nozaudējis supermodeles bagāžu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!