Foto: F64
Par vienu no apspriestākajiem notikumiem Latvijā šoruden kļuva Rīgas mēra Nila Ušakova un viņa biroja vadītājas Ivetas Strautiņas (attēlā) laulības, un tagad jaunā mēra kundze atklājusi gan to, kāpēc abi gredzenus mijuši tik drīz pēc attiecību uzsākšanas, gan to, kāpēc mīl savu vīru un nolēmusi kļūt par viņa sievu.

Jau vēstīts, ka pēc Ušakova otrās laulības izjukšanas sabiedrībā nekavējoties sākās spekulācijas par viņa attiecībām ar biroja vadītāju. Intervijā žurnālam IEVA Iveta neslēpj, ka baumas par viņas un Ušakova attiecībām sāpinājušas ne tikai viņu, bet ietekmējušas arī viņas pusaugu dēla dzīvi, kas sievieti sadusmojis un aizvainojis.

Tiesa, tieši šīs runas un publikācijas presē zināmā mērā arī ietekmējušas mīlasstāsta aizsākšanos.

"Tas bija grūdiens, lai paskatītos uz Nilu citām acīm. Kā notiek šis klikšķis, pateikt nevaru. Taču pēkšņi piefiksēju, ka uz šo cilvēku skatos citādi nekā līdz šim," par attiecībām, kas uzplaukušas pavasarī, stāstījusi Strautiņa-Ušakova.

Viņa piesardzīgi atklājusi, ka attiecību iniciators bijis pats Rīgas mērs un abi no kolēģiem Rīgas domē tās nav nedz slēpuši, nedz arī īpaši afišējuši - darbā viņi viens otram savas jūtas neesot izrādījuši, un arī pēc kāzām nekas nav mainījies. Tiesa, daudzus izbrīnījis tas, ka laulības notikušas tik drīz pēc attiecību uzsākšanas.

"Tas bija kopīgs lēmums, kura pamatā ir patiesas izjūtas, pārliecība par to, ka tu mīli otru cilvēku, ka tev ar viņu kopā ir labi. Jā, sadzīviskā ziņā viņš vēl nav iepazīts līdz vīlei, jo kopā dzīvojam tikai kopš vasaras, bet citādi ir sajūta, ka viņu saproti, sajūti. Ka vienkārši gribi būt kopā ar savu cilvēku. Līdz ar to laulība bija likumsakarīgs solis," skaidrojusi Iveta.

Sieviete arī atklājusi, ka viņai ir īpašas attiecības ar savu tēvu, kurš meitenei jau no mazotnes radījis pozitīvu attieksmi pret vīriešiem, kā arī uzlicis augstu prasību latiņu pret vīriešiem viņas dzīvē. Tagad tēva mīlestība esot pārmantojusies attiecībās ar vīru - arī viņš ļoti rūpējas par savu sievu, ikdienā lutina ar maziem uzmanības apliecinājumiem un rada balsta sajūtu.

"Zināt, man Nilā patīk viss, sākot ar viņa raksturu, audzināšanu, inteliģences līmeni, beidzot ar to, kā viņš izturas pret sievieti, konkrēti pret mani. Un tas veido sajūtu, ka man blakus ir cilvēks, ar kuru man ir ļoti labi un uz kuru es varu paļauties.

Sievietei ir ļoti svarīgi, ka, pārnākot mājās, viņa saņem apskāvienu, viņu uzklausa, novērtē to, kas padarīts mājās. Par elementāriem sīkumiem, ko cits vīrietis nemaz nebūtu pamanījis, man tiek pateikts paldies. Ja tu jūties novērtēta, tu vari lidot! Un Nils prot radīt sajūtu, ka esmu vajadzīga un novērtēta," par vīra labajām īpašībām jūsmo Iveta.

Intervijā žurnālam IEVA Strautiņa-Ušakova arī nav noliegusi, ka ir mazuļa gaidībās, bet komentēt šo jautājumu atsacījusies.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!