Foto: Vida Press
Žurnāla dibinātājs, leģendām apvītais pleibojs Hjū Hefners ir sava laika ikona un pilnīgi noteikti viens no visvairāk apskaustajiem vīriešiem pasaulē. Tiesa, ne vienmēr dzīve viņu lutināja, bet ceļš uz slavu, panākumiem un sieviešu uzmanību bija neparastiem pagriezieniem bagāts.

No reliģiozas ģimenes par seksa revolucionāru

Foto: Vida Press

Hjū Marstons Hefners, kurš 1953. gadā "pagrieza pasauli" ar pirmo žurnāla Playboy numuru, pasaulē nāca ļoti reliģiozā skolotāju ģimenē Čikāgā. Vēlāk intervijās viņš stāstījis, ka seksa tēma viņa bērnībā bijusi tabu un arī no dažādām maiguma izpausmēm vienam pret otru ģimenē izvairījās.

Jau skolas gados Hjū bijis entuziasma pilns darīt visu, lai atrastos uzmanības centrā. Mācībām viņš veltījis maz laika, tāpēc sekmes bijušas viduvējas, bet ārspusskolas nodarbībām atdevies ar pilnu krūti.

Pēc skolas beigšanas devies armijā, pabijis arī Otrajā pasaules karā. Pēc tam sekoja psiholoģijas studijas Ilinoisas universitātē, un drīz vien viņš nokļuva žurnālā Esquire.

Tiesa, reklāmas tekstu autora darbs tolaik vēl neskaitījās nekas respektējams, bet puisim netrūka gribasspēka un lielu sapņu – 1953. gadā iznāca pirmais žurnāla Playboy numurs, kas kļuva par īstu revolūciju, piedāvājot prieku gan acīm, gan prātam.

Nepagāja ilgs laiks, kad Hefners kļuva par žurnāla Playboy "seju", savā dzīvesveidā vismaz publiski iedzīvinot visu, par ko sapņoja izdevuma lasītāji – neprātīgas ballītes, slaveni un ietekmīgi draugi, skaistas meitenes, sekss, alkohols, greznas mantiņas un citas īsta pleiboja dzīves neatņemamas sastāvdaļas.

Nevainības zaudēšana un neveiksme pirmajā laulībā

Foto: Vida Press

Tiesa, viņš ne vienmēr, tērpies halātā, gozējies neskaitāmu daiļavu ielenkumā, kā kādam varētu šķist.

Pirms žurnāla iznākšanas jauniņais Hjū bija precējies ar Mildredu Viljamsu, kura, starp citu, nebija modele.

Šajā savienībā pasaulē nāca meitiņa Kristija (attēlā ar tēvu 1982. gadā) un dēls Deivids, un vēlāk tapa zināms – šajā laulībā sieva oficiāli bija ļāvusi vīram "laist pa kreisi".

Mildreda to darīja, vainas apziņas dzīta – viņai pirms kāzām, kamēr mīļotais bija karā, pašai paslīdēja kāja, un Mildredai šķita, ka neierobežotā brīvība ļaus saglabāt laulību.

Šur tur izskanējis, ka pirmajā laulības ostā Hefners iestūrējis nevainīgs, bet tā gluži nav bijis. Saskaņā ar viņa paša teikto žurnālam The New York Times 2011. gadā – masturbēt Hjū sācis 18 gadu vecumā, nevainību zaudējis četrus gadus vēlāk, bet kāzas svinēja 23 gadu vecumā. Viņa pirmā sieviete arī kļuva par viņa pirmo sievu.

1959. gadā – desmit gadus pēc kāzām – abi gāja šķirtus ceļus, un vēlāk izskanējusi versija, ka Hefnera pirmā laulība izjuka, jo sievai uzradies cits vīrietis.

Stīvena Vatsa biogrāfijā Mr Playboy: Hugh Hefner and the American Dream vēstīts, ka Hefners krāpis sievu ar viņas māsu, kā arī ielaidies dēkās ar virkni citu daiļavu, un Mildredai vienā brīdī mērs bijis pilns.

Vairāk nekā 1000 sieviešu un septiņas vienlaicīgi

Foto: Vida Press

Pēc šķiršanās Hefners arī pilnībā kļuva par žurnāla un paša vadīto šovu Playboy's Penthouse un vēlāk Playboy After Dark reklamētā dzīvesveida iemiesojumu – ja laulības laikā viņam savi mīlas sakari un orģijas bija vismaz pieklājības pēc jāslēpj no sievas, tad tagad nekas vairs netraucēja.

Statuss un slava viņam ļāva izvēlēties skaistākās no skaistākajām, un Hefners nebija tāds muļķis, lai šīs iespējas neizmantotu. Viņš lielījies, ka vienlaicīgi spējis uzturēt attiecības ar septiņām sievietēm, bet gandrīz vienmēr kādai no meitenēm bija gods baudīt statusu "draudzene numur viens".

To, ar cik daiļavām viņš dzīves laikā pārgulējis, nezina neviens, bet pirms trim gadiem viņš intervijā žurnālam Esquire dižojās, ka visticamāk šis skaits sniedzas pāri tūkstotim. Šur tur vecajam draiskulim piedēvētas pat vairāk nekā 2000 seksa partneres.

Hefners atzinis, ka izmēģinājis arī seksu ar vīriešiem, bet par šo viņa dzīves lappusi vairāk ziņu nav.

Hefnera dzīvesveidu piebremzēja infarkts 59 gadu vecumā. Pēc tā viņš izvērtēja savu dzīvi, atteicās no neprātīgas ballēšanās caurām naktīm, bet Playboy vadības grožus pārņēma meita Kristija.

1989. gadā pleibojs apprecējās – par viņa otro sievu kļuva "zaķenīte" Kimberlija Konrada, kas Hefneram dāvāja divus dēlus (laimīgā ģimene attēlā).

Arī šī savienība izturēja aptuveni desmit gadus, bet oficiāli tā tika šķirta tikai 2010. gadā.

Bēgošā līgava

Foto: AFP/Scanpix
2013. gada pirmajās dienās pasauli pāršalca priekpilna vēsts – Hefners trešo reizi apprecējies. Par viņa sievu kļuva Playboy modele un viņa tā brīža "draudzene numur viens" Kristela Harisa (abi attēlā), ar kuru viņš bija plānojis salaulāties jau 2011. gada jūnija vidū.

Toreiz kāzas izjuka, jo piecas dienas pirms plānotās ceremonijas Harisa viņu pameta.

Kristela savu rīcību skaidroja vienkārši – viņa nav spējusi pieņemt topošā vīra dzīvesveidu.

"Viņš piekopj tādu dzīvesveidu, kādu gluži vienkārši nav iespējams dēvēt par normālu. Viņam visapkārt pastāvīgi ir meiteņu pūļi un viss pārējais. Tas nav domāts man. Es vienkārši vēlējos būt godīga attiecībā pret sevi," toreiz klāstīja modele.

Pēc pusotra gada Kristela tomēr kļuva par trešo Hefnera kundzi – kāzu laikā viņai bija 26 gadi, bet Hefneram 86.

Brūkošā impērija un pļāpīgās mīļākās

Foto: Vida Press
Kopš septiņdesmitajiem gadiem Hefnera vārds nesaraujami ir saistīts ar Playboy savrupnamu Losandželosā, kas cilvēku fantāzijās kļuvusi par "sapņu māju". Par to, kas gadu desmitu laikā tur norisinājies, klīst daudz leģendu.

Daļa no tām aprakstītas Hefneram veltītajās grāmatās, citas – tabloīdos. Vēl kādas dzimušas un attīstījušās tikai cilvēku prātos un klejojušas no mutes mutē, ne viena vien – paša Hefnera uzburta.

Par Playboy impērijas radītāju mēles ir trītas vienmēr, bet pēdējos gados, jūtot impērijas iespējamo galu, par ko signalizē arī vēlme pārdot leģendāro villu, viņa bijušās draudzenītes un piegulētājas kļuvušas īpaši pļāpīgas.

Vislielākās jukas radīja Hefnera kādreizējās "draudzenītes numur viens" Hollijas Medisonas pērn izdotā grāmata Down The Rabbit Hole (Lejup pa truša alu), kurā modele atklāja gan to, ka Hefners viņu savulaik gribējis sazāļot, gan to, cik draņķīgs mīļākais viņš bijis.

Savukārt modele Kendra Vilkinsone publiski lielījusies, kā krāpusi slaveno miljonāru gluži vai viņa deguna priekšā.

Bija laiki, kad Hefnera radītā pasaule, ko visdaiļrunīgāk simbolizēja Playboy villā notiekošais, tika dēvēta par "Disnejlendu pieaugušajiem" – tur pulcējās slavenības, lija šampanietis un, kā intervijās izteicies pats Hefners, sapņi kļuva par īstenību.

Pēdējos gados gan šī aina mainījusies – kāds "zaķītis" nesen pavēstīja, ka dzīve villā līdzinoties dzīvei veco ļaužu pansionātā, bet pats Hefners meiteņu vietā izvēloties grāmatas, šahu un laicīgu došanos pie miera, kas, būsim godīgi, kungam viņa vecumā ir piedodams.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!