Foto: AFP/Scanpix

Novembra izskaņā tapa zināms, ka jaunievēlētā ASV prezidenta Donalda Trampa sieva Melānija (abi attēlā) nolēmusi lauzt tradīciju un nepārcelties uz dzīvi Baltajā namā, bet gan kopā ar dēlu Baronu palikt ģimenes apartamentos Ņujorkā. Tiesa, lielpilsētas iedzīvotāji nav mierā ar šādu jaunās pirmās lēdijas kaprīzi.

Izdevums "Independent" vēsta, ka gandrīz 100 tūkstoši cilvēku parakstījuši petīciju, lai panāktu, ka Melānija pamet Ņujorku. Trampa sieva, rūpējoties par dēlu Baronu, bija paudusi vēlmi palikt pilsētā vismaz līdz mācību gada beigām.

Ģimenes miteklis atrodas debesskrāpī "Trump Tower" pašā pilsētas sirdī – Manhetenā. Īpašu ievērību izpelnījies apsardzes jautājums. Aplēses liecina, ka ik dienu no metropoles iedzīvotāju nodokļiem tiks tērēts vismaz miljons ASV dolāru, lai ģimene būtu drošībā.

Pilsētas iedzīvotāji izveidojuši petīciju, kurā Ņujorkas mēram Bilam de Blasio un Ņujorkas gubernatoram Endrū Kuomo lūdz atteikties apmaksāt Trampa ģimenes apsargāšanas izdevumus. Petīciju parakstījuši gandrīz 100 tūkstoši cilvēku.

"Ja viņi ir pieņēmuši lēmumu palikt Ņujorkā, viņiem pašiem par to arī jāmaksā. Ņujorkas nodokļu maksātāju nauda ir paredzēta ceļiem, skolām, tranzītam, sanitārijai, jaunām darbavietām un citiem pilsētas izdevumiem.

Nodokļi ir paredzēti, lai uzlabotu pilsētu un tiktu sniegts labums visiem pilsētas iedzīvotājiem, nevis tikai vienai konkrētai personai," "Independent" citē petīciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!