Foto: Reuters/Scanpix

Vēl pirms Emanuela Makrona uzvaras Francijas prezidenta vēlēšanās viena no apspriestākajām tēmām saistībā ar nākamo valsts pirmo pāri bija viņu lielā gadu starpība un romantiskais, bet pretrunīgi vērtētais stāsts – Makrons un par viņu 24 gadus vecākā sieva Brižita Troņjo ieskatījās viens otrā, kad viņa bija skolotāja, bet viņš – viņas audzēknis.

Sieva, kas ir vecāka par savu dzīvesbiedru, vienmēr bijis karsts kumoss ļaužu mēlēm, tāpēc piedāvājam piecu populāru pāru stāstus, kas apliecina – ne jau pases dati, gadu atšķirība vai sabiedrības aizspriedumu nosaka to, cik laimīgi cilvēki var būt kopā.

Krievijas šovbiznesa pirmais pāris

Foto: F64

Krievijas estrādes dīvas Allas Pugačovas mīlas stāsts ar 27 gadus jaunāko humoristu Maksimu Galkinu sākumā daudziem šķita vien reklāmas triks, lai piesaistītu uzmanību un liktu par sevi runāt.

Viņu patiesajām jūtām daudzi neticēja pat pēc vairākiem kopā pavadītiem gadiem, un arī tagad daļa sabiedrības šaubās par šo mīlasstāstu. Ir klīdušas baumas, ka kopdzīves iemesls ir materiālu labumu gūšana un ka Galkins patiesībā priekšroku dod sava dzimuma pārstāvjiem, bet šovbiznesa pirmais pāris, spītējot runām, vismaz publiski rada saticīga un mīloša pāra iespaidu.

Neskatoties uz šo skepsi – Alla un Maksims vēl joprojām ir kopā. Kopš 2011. gada izskaņas abi ir laulāta pāra statusā, uzcēluši savu pili un audzina dvīņus Gariju un Ļizu.

Galkinu ar Pugačovu 2001. gadā iepazīstināja pats Filips Kirkorovs, kurš tolaik vēl bija primadonnas laulātais draugs. Pēc četriem gadiem pāris uzsāka kopdzīvi.

Režisore un viņas padotais

Foto: Vida Press

Skandalozās kinolentes "Greja piecdesmit nokrāsas" pirmās daļas režisores Semas Teilores-Džonsones mīlas stāsts ar 23 gadus jaunāku vīrieti lika viņai sajust sabiedrības spiedienu, tomēr šī savienība jau astoņu gadu garumā to ir izturējusi.

2009. gadā Sema filmēšanas laukumā satika jauno aktieri Āronu Džonsonu. Viņai bija 42 gadi, bet viņam – 19. Sākotnēji apkārtējos šīs attiecības mulsinājušas, jo Sema bija daudz vecāka, turklāt – Ārona priekšniece.

Tomēr abu jūtas izrādījās patiesas un abpusējas. 2012. gadā abi iestūrēja laulības ostā, pieņemot viens otra uzvārdus.

Pāris audzina divas meitas – septiņus gadus veco Vaildu un piecus gadus veco Romiju.

Plecu pie pleca 31 gadu

Foto: Vida Press

Leģendārās amerikāņu dziedātājas Tīnas Tērneres un viņas ilggadējā dzīvesbiedra vecuma starpība ir 16 gadi.

Kad pāris iestūrēja laulības ostā Tērnerei bija 73 gadi, bet viņas izredzētajam – vācu producentam Ervīnam Baham – 57.

Tērnere un Bahs iepazinās 1985. gadā mūzikas zīmola "EMI" ballītē Londonā. Pēc gada viņi sāka satikties, un drīz vien uzsāka kopdzīvi.

Šobrīd pāra attiecības mērāmas 31 gada garumā, kaut oficiāli reģistrēt savas attiecības Tīna un Ervīns nolēma tikai 2013. gadā.

Holivudas seksa simbols un viņa kundze

Foto: Vida Press

Holivudā daudz apsriests pāris ir austrāliešu aktieris Hjū Džekmens un viņa 13 gadus vecākā sieva Debora-Lī Fernesa.

Daudzas aktiera pielūdzējas mulsināja jautājums, ko gan viens no planētas seksa simboliem, supervaroņu filmu zvaigzne atradis šajā it kā parastajā sievietē.

Viņi iepazinās 1991. gadā, kad Debora bija pieprasīta aktrise, bet Hjū tikai sāka ceļu uz slavu. Un tomēr viņi ātri vien saprata, ka ir radīti viens otram uz mūžu. Laulības ostā pāris iestūrēja 1996. gadā, kad Džekmenam bija 28, bet Deborai 41 gads.

Šobrīd abu laimīgā kopdzīve laulāta pāra statusā mērāma jau 11 gadu garumā.

Diemžēl pārim nevar būt savu bioloģisko bērnu, tādēļ viņi ir adoptējuši divas atvases: 2000. gadā – puisēnu Oskaru Maksimialanu, bet 2005. gadā – meitenīti Avu Eliotu.

Latviešu dīva un viņas Ivo

Foto: DELFI

Viens no pašmāju spilgtākajiem piemēriem, ka mūža lielā mīlestība var atnāk mazliet vēlāk un ne gluži ar vienaudzi, ir dziedātājas Olgas Rajeckas mīlasstāsts ar skaņu inženieri Ivo Bankavu.

Pirms tam teju sešus gadus Rajecka bija kopā Gintu Mauliņu, kurš bija 20 gadus jaunāks par vietējo skatuves dīvu. Tomēr abu attiecības līdz oficiālai to reģistrācijai tā arī nenonāca.

2014. gada plašākai sabiedrībai tapa zināms par Rajeckas attiecībām ar 11 gadus par sevi jaunāko Ivo Bankavu. Pēc astoņu mēnešu draudzēšanās 2014. gada jūlija beigās pāris salaulājās.

Abi pirmo reizi sastapušies pirms 20 gadiem, kad Olga dziedājusi Ivo kāzās, bet vēlāk viņi tikušies dažādos ar mūziku saistītos pasākumos.

Pa īstam viens otrā viņi ieskatījušies, pošoties Dziesmu un deju svētku raidījuma "Lai top!" filmēšanai – Bankavs dejojis deju kolektīvā "Rotaļa XO", ar kuru kopā Rajecka veidojusi savu priekšnesumu.

Piektā reize no tīras sirds


Foto: Vida Press

Leģendārās amerikāņu aktrises Džoannas Kolinsas pagaidām pēdējā lielā mīla ir par viņu 32 gadus jaunāks vīrietis – teātra kompānijas menedžeris Pērsijs Gibsons.

Viņi salaulājās 2002. gadā – Pērsijam bija tas gods kļūt par Holivudas zvaigznes piekto vīru. Tobrīd Džoanna bija 68 gadus veca, kamēr Pērsijam bija vien 36.

Šobrīd 83 gadus vecā Kolinsa vēl joprojām ir kopā ar savu piekto dzīvesbiedru, un šī piecpadsmit gadu ilgā laulība ir ilgākā savienība viņas privātās dzīves līkločos.

Pāris iepazinās, kad Kolinsa tēloja lugas "Love Letters" iestudējumā un ar viesizrādēm apceļoja ASV. Abi tikās vairākkārt, taču tuvākas attiecības izveidojās tikai tad, kad Gibsons piekrita rediģēt Kolinsas jaunāko romānu "Star Quality".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!